OTP grupa

PortfoLion fond predvodio financiranje Novakida s više od 4 milijuna dolara

Novakid je privukao pažnju investitora zbog svojih izvrsnih rezultata, rastom od preko 500 posto na godišnjoj razini, kako u pogledu broja učenika, tako i u pogledu prihoda
Piše: Jozo VrdoljakObjavljeno: 07. prosinac 2020. 12:21

Novakid Inc., brzorastući edukacijsko-tehnološki brend koji redefinira način učenja engleskog jezika za djecu U dobi od 4 do 12 godina, u prvom krugu financiranja prikupio je 4 milijuna i 250 tisuća dolara od grupe investitora s područja SAD-a, Azije i Europe.

Ovaj prvi krug financiranja, koji je uslijedio nakon početnih ulaganja, predvodio je PortfoLion, mađarski investicijski fond sa sjedištem u Budimpešti koji kao dio OTP grupe, jedne od najvećih bankarskih grupacija u regiji srednje i istočne Europe, pruža tvrtkama stabilnu financijsku podršku kako bi im se olakšao uspješan ulazak na tržište i međunarodna ekspanzija. PortfoLionu su se u financiranju pridružili i istaknuti američki fond LearnStart fokusiran na EdTech startupove kao i renomirana investicijska tvrtka TMT Investments i Xploration Capital. Oba početna ulagača - južnokorejski BonAngels, kao i LETA Capital, također su sudjelovali i u ovom krugu financiranja.

Osnovan u SAD-u s uredima za razvoj i podršku klijentima širom Europe s preko 150 visokokvalificiranih stručnjaka, Novakid će prihod koristiti za poticanje svog rasta razvojem marketinške aktivnosti i daljnjih inovacija proizvoda.

- Novakid redefinira učenje engleskog za djecu u zemljama u kojima engleski nije primarni govorni jezik. Tamo se engleski obično uči kao apstraktni predmet, s naglaskom na gramatiku i s malo ponuđene prakse uživo. S druge strane, Novakid implementira jedinstveni format koji kombinira visoko interaktivni digitalni kurikulum i pojedinačna predavanja predavača u kojima studenti i predavači govore samo engleski za stopostotno usvajanje jezika. Cilj Novakida je poboljšati svijet poticanjem komunikacije bez granica za 21. stoljeće. Vjerujemo da će svijet u kojem djeca mogu koristiti engleski jezik kao zajednički jezik za komunikaciju i razmjenu ideja dovesti do više mira i više prosperiteta za sve - rekao je Max Azarov, suosnivač i izvršni direktor Novakida.

Aurél Pásztor, partner u PortfoLionu, kazao je da je Novakid privukao pažnju investitora zbog svojih izvrsnih rezultata, rastom od preko 500 posto na godišnjoj razini, kako u pogledu broja učenika, tako i u pogledu prihoda.

- Ostale atraktivne točke bile su zadržavanje klijenata, razvoj međunarodnog poslovanja i solidno unovčavanje putem pretplata - pojasnio je Aurél Pásztor.

Linker
07. prosinac 2020 12:25