Po prvi put

Popularni niskobudžetni avioprijevoznik uvodi izravne linije između Zadra i Budimpešte

Riječ je o liniji vodećeg europskog niskotarifnog avioprijevoznika Ryanaira, koja će prometovati od srpnja do rujna
Ryanairov avion u Zračnoj luci Zadar
 Jure Mišković / Hanza Media

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) u utorak je izvijestila da se po prvi put uvodi izravna aviolinija između Zadra i Budimpešte i to u ljetnom redu letenja, tj. od srpnja do rujna, dva puta tjedno, a prvi je let zakazan za 2. srpnja.

Riječ je o liniji vodećeg europskog niskotarifnog avioprijevoznika Ryanaira, koja će prometovati od srpnja do rujna i to dva puta tjedno - utorkom i četvrtkom, a let će trajati 1 sat i 15 minuta.

"Uvođenje novog leta Ryanaira koji će u ljetnom redu letenja po prvi put povezati Zadar i Budimpeštu odlične su vijesti za cjelokupni turistički sektor, posebice kada znamo da se mađarsko tržište nalazi među top 10 tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet", istaknuo je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.

Napominje kako odlične efekte očekuju i za brojne destinacije u Zadarskoj županiji, posebice za Vir i Zadar koji se nalaze među omiljenim destinacijama mađarskih turista.

Iz HTZ-a navode i kako je tijekom prošle godine u Hrvatskoj s mađarskog tržišta ostvareno više od 644 tisuća dolazaka i gotovo 3,3 milijuna noćenja, što u odnosu na 2018. predstavlja rast od 3 posto. U Zadarskoj županiji je, pak, s mađarskog tržišta lani ostvareno oko 90 tisuća dolazaka i 554 tisuće noćenja.

Prvi let između Budimpešte i Zadra zakazan je za 2. srpnja 2020. godine, a karte su već dostupne putem web stranice Ryanaira, navodi se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:29