ŽALBE KUPACA

Poništen natječaj za prodaju tvrtke-kćeri ‘3.maj Rijeka 1905‘: Rok za dostavu ponuda prekratak?

Tvrtka 3. maj Rijeka 1905. osnovana je radi nastavka brodograđevne djelatnosti

Brodogradiliste 3. Maj

 Damir Skomrlj/Cropix

Brodogradilište 3. maj obavijestilo je u utorak putem Zagrebačke burze da je Uprava, uz suglasnost Nadzornog odbora, poništila natječaj za prodaju tvrtke-kćeri, odnosno javni poziv za kupnju 100 posto poslovnih udjela u tvrtki-kćeri 3. maj Rijeka 1905.

Prema neslužbenim podacima, jedan od razloga su žalbe potencijalnih kupaca da je rok za dostavu ponuda prekratak.

Brodogradilište 3. maj objavilo je u početku kolovoza javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 100-postotnog poslovnog udjela u tvrtki-kćeri 3. maj Rijeka 1905 d.o.o. za brodogradnju, a rok za dostavu ponuda je bio 21. kolovoza.

Ukupna nominalna vrijednost 100-posto poslovnih udjela 3. maja u tvrtki 3. maj Rijeka 1905 je 10,3 milijuna eura, a u pozivu su određeni minimalni uvjeti natječaja od kojih nema odstupanja i o kojima nema mogućnosti pregovora.

Kao minimalni uvjeti navedeni su zadržavanje postojeće djelatnosti kao osnovne, zadržavanje zaposlenika u roku od četiri godine, održavanje na snazi kolektivnog ugovora, pripremanje odgovarajućih sredstava osiguranja za izvršenje preuzetih obveza, pripremanje poslovnog plana za pet godina s investicijskim planom za pet godina, uvjet da ponuđač mora poslovati najmanje tri godine i drugi.

Javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju tvrtke-kćeri 3. maj Rijeka 1905 objavljen je u sredini ožujka, a tada se javilo nekoliko uglavnom europskih brodograđevnih tvrtaka.

Tvrtka 3. maj Rijeka 1905. osnovana je radi nastavka brodograđevne djelatnosti. Prema planu restrukturiranja 3. maja, djelatnost će se bez financijskih opterećenja iz prethodnih razdoblja obavljati u novoj tvrtki, koja je dokapitalizirana operativnom imovinom, dok će 3. maj dovršiti ugovorene poslove među kojima je samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutog tereta (527), čija isporuka kasni. Nove poslove, primjerice izgradnju trupa za polarni kruzer, obavljat će tvrtka-kćer.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:25