NOVA AKVIZICIJA

Poliklinika Sabol postaje dio FMG-a: ‘Povezuje nas progresivno razmišljanje pa u budućnosti očekujte brojne novitete‘

Iskusan i stručan tim, jak brend, duga tradicija i odlični ishodi liječenja samo su neki od razloga zašto je izabrana baš ta Poliklinika

Poliklinika Sabol

 Poliklinika Sabol

Prva hrvatska privatna poliklinika za djecu Sabol postaje dio Futura Medical Groupa (FMG), grupacije čije usluge koristi više od 100 tisuća pacijenata. Ovom novom akvizicijom, FMG postaje zdravstvena grupacija s preko 50 stručnjaka iz 16 različitih specijalizacija u moderno opremljenim poliklinikama na pet lokacija u Zagrebu i Opatiji.

Saša Cvetojević, suosnivač tvrtke Futura Partners, poduzetnik i investitor, pojašnjava kako je nekoliko elemenata bilo ključno za odabir upravo Poliklinike Sabol - iskusan i stručan tim, jak brend, duga tradicija, veliki broj pacijenata, odlični ishodi liječenja te uz vrhunsku medicinsku skrb i vrhunsko iskustvo i empatija koju tim Sabol ima prema svojim malim pacijentima.

- Velika vrijednost je bila i što Poliklinika Dr. Sabol okuplja niz domaćih stručnjaka u 14 specijaliziranih disciplina pedijatrijske skrbi. Osim što su prva privatna pedijatrijska poliklinika na ovim područjima, ujedno su i vrlo inovativni - rekao Cvetojević za Jutarnji list.

image

Saša Cvetojević


Kao primjer inovativnosti ističe aplikaciju SENDD (Sustav umjetne inteligencije za rano otkrivanje potencijalnih neurorazvojnih odstupanja kod dojenčeta) čiji su tvorci i voditelji ravnatelj poliklinike dr. Goran Krakar, specijalist pedijatar i neuropedijatar, i s informatičke strane Tomislav Strgar iz TIS Grupe. Riječ je o sustavu koji putem umjetne inteligencije, na temelju video snimki vrpoljenja djeteta, pomaže u ranom otkrivanju potencijalnih neurorazvojnih odstupanja kod dojenčeta.

Tijekom dojenačke dobi dijete usvaja sve više vještina, primjerice počinje posezati prema predmetima i hvatati ih, okretati se iz leđnog u potrbušni položaj, samostalno sjediti i tada stručnjaci procjenjuju odstupa li za usvajanje određene vještine od očekivanja za tu dob. Pri procjeni neurorazvoja u ranoj dojenačkoj dobi (prva tri do četiri mjeseca) se procjenjuju reakcije u određenim položajima, uspravljanje, kontrola glavice, tonus, refleksi, kontakt, dok u spontanim pokretima prva tri mjeseca života dominira dojenačko vrpoljenje.

- Razvoj te aplikacije nam je pokazao da Poliklinika ima odlične temelje za budući rast koji dolazi - kaže Cvetojević.

Proces dogovaranja trajao je samo nekoliko mjeseci jer su im se vrijednosti i vizija poklapali, a posebno ih veseli što će primarijus Zlatko Sabol i dalje ostati dio uspješnog tima. U budućnosti će kvalitete ovog spajanja posebno doći do izražaja. Već sada postoji veliki broj specijalnosti koje pokrivaju liječenje i praćenje dječjih bolesti, a Saša Cvetojević najavljuje kako u sljedećoj godini možemo očekivati veliki broj noviteta i rast u ljudstvu, tehnologiji i prostornim kapacitetima.

image

Bojan Pintaric, Ognjen Bagatin, Ljiljana Kipke Sabol i Zlatko Sabol

Poliklinika Sabol

- Puno sinergija već sada postoji unutar grupacije tako da je cilj dodatno omogućiti neke nove usluge i dijagnostičke procedure kako bi mogli pružiti još bolju i kvalitetniju medicinsku skrb našim malim pacijentima i biti potpora za njihove roditelje - objašnjava.

U planu je nastavak razvoja projekta SENDD, kroz Polikliniku i povezivanje s drugim ustanovama u HR i inozemstvu. Osim toga, dr. Goran Kuzmac je prijavio doktorsku disertaciju na studiju Neuroznanosti na Hrvatskom institutu za istraživanje mozga na temu umjetne inteligencije u procjeni kvalitete vrpoljenja dojenčeta.

- Imamo i jedan prijedlog Sveučilišne bolnice u Ljubljani za objektivizaciju i mjerenje učinkovitosti terapije za spinalnu mišićnu atrofiju također koristeći računalni vid. To još nismo razradili do kraja, ali ideja je zanimljiva, ima smisla i može se napraviti - otkriva Cvetojević.

U budućnosti im je cilj stvoriti najjaču platformu za liječenje djece koja će imati više lokacija po Hrvatskoj kako bi njihovi standardi i principi liječenja i brige za male pacijente bili dostupni što većem broju ljudi. Kvalitetna dječja medicinska skrb, uvjereni su, jedan je od preduvjeta za ostanak mladih obitelji u Hrvatskoj.

- Naš tim je jako agilan, ambiciozan i kroz ambiciju da budemo najbolje radno mjesto u zdravstvu, cilj nam je pružiti najbolje moguće iskustvo našim malim i velikim pacijentima, i siguran sam da ćemo to i ostvariti - zaključuje suosnivač tvrtke Futura Partners.

image

Poliklinika Sabol

Poliklinika Sabol

Poliklinika za dječje bolesti Sabol pruža zdravstvene usluge iz čak 14 pedijatrijskih disciplina, a među 26 djelatnika i suradnika je i vrhunski tim stručnjaka specijaliziranih za pedijatrijsku neurologiju. Osnivač Poliklinike Sabol i jedan od vodećih neuropedijatara u Hrvatskoj, prim. dr. sc. Zlatko Sabol,, istaknuo je kako je izuzetno ponosan što su u Futura Medical Groupu našli partnera koji razmišlja jednako progresivno kao i oni.

- Svojom odlukom napuštanja sigurnog posla na Klinici za pedijatriju KBC-a Zagreb i odustajanja od znanstvene karijere prije 30 godina pokazao sam spremnost na rizik, ali i vjeru u uspjeh stvaranja novog modela pedijatrijske prakse, na obostrano zadovoljstvo naših malih bolesnika, njihovih roditelja i medicinskih djelatnika. Naši rezultati i odnos prema pacijentima zasigurno su utjecali na percepciju privatne zdravstvene skrbi u Hrvatskoj, koja je danas prihvaćena kao izvrsna te neprocjenjivo korisna za bolesnika, njegovu obitelj i zdravstveni sektor - istaknuo je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:22