GRADE AUSTRIJANCI

Pogledajte kompleks koji će u roku godinu dana ‘niknuti‘ kod Zadra, cijene su paprene!

Dio novca za realizaciju projekta prikupljat će se i trenutnom crowdinvestment kampanjom FMTG Investa

Aurora Residences

Nakon prošlogodišnje obnove Family Hotela Diadora koji je dobio petu zvjezdicu te otvaranja luksuznih vila u prošloj sezoni, austrijska Falkensteiner Michaeler Tourism Grupa u resortu Punta Skala u Petrčanima kod Zadra od jeseni kreće u novi nekretninsko-turistički projekt pod nazivom Premium Living apartmani Aurora Residences.

U četiri zgrade do lipnja 2025. godine u suradnji s arhitektom Borisom Podreccom sagradit će 88 apartmana koji idu u prodaju, a dio novca za realizaciju projekta prikupljat će i trenutnom crowdinvestment kampanjom FMTG Investa, stoji u objavi grupacije. Jutarnji list saznao je cijenu ovih apartmana s pogledom na more: kretat će se od 7500 do 9000 eura po četvornom metru apartmana, koji se prodaju po sistemu ključ u ruke.

Falkensteiner već 20 godina nudi apartmane za najam i prodaju pod brendom Premium Living. Oni su integrirani u infrastrukturu hotela Falkensteiner, nudeći vlasnicima mogućnost uživanja u hotelskim pogodnostima, kažu u kompaniji. Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a, pojašnjava zbog čega je ovaj koncept sve popularniji.

"Kupac odlučuje koje usluge želi. Ako nekretninu za odmor ne koristi, može nam ju dati u daljnji najam. Tako FMTG izbjegava prazne krevete, a vlasnici apartmana ostvaruju određeni dio prihoda. Tvrtka se u budućnosti planira još više fokusirati na ovaj model. Potražnja će i dalje rasti, u to sam uvjeren, djelomično i zato što su se modeli rada značajno promijenili od pandemije. Workation je trend koji sve više jača. Premium Living apartmani koji se mogu koristiti tijekom cijele godine nude savršeno mjesto za kombiniranje posla i odmora", pojašnjava Michaeler.

Unakrsno financiranje

Statistike također pokazuju da apartmani s dodatnim uslugama postaju sve popularniji kod umirovljenika. "Postajemo zdraviji kako starimo. Mnogi ljudi žele uživati ​​u zlatnim godinama negdje drugdje i pritom se osjećati kao kod kuće", dodao je.

Ne samo da su porasli troškovi gradnje nego i visoke kamatne stope danas otežavaju razvoj nove nekretnine isključivo putem bankovnog financiranja. Ovdje popularni apartmani nude atraktivnu opciju za unakrsno financiranje.

"Ako danas ne možemo unakrsno financirati hotel s apartmanima, razvijamo se samo na mjestima gdje dobivamo javna sredstva", kaže Michaeler i dodaje da se, kada grade apartmane za najam i prodaju, oko trećine proda prije početka gradnje. Inače, zainteresirani kupci mogu birati između četiri različite veličine od 42 kvadrata do 175 kvadrata.

FTMG već sedam godina primijenjuje vlastiti crowdinvestment koncept kroz platformu FMTG Invest, gdje se kamate ulagačima isplaćuju ili u gotovini ili u obliku hotelskih vaučera, na što se odlučuje oko polovice investitora, dok je za višestruke ulagače posebno popularna kombinacija gotovinskih kamata i hotelskih vaučera. Trenutno je u tijeku 12. krug crowdinvestmenta, a prikupljena sredstva ići će, između ostalog, za realizaciju Aurora Residencesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. svibanj 2024 14:37