NOVOGODIŠNJI SPECIJAL

Pogledajte (i zapamtite) najzanimljivije izjave hrvatskih poduzetnika iz treće sezone ‘Poduzetničkog mindseta‘ Saše Cvetojevića

U ovoj, posebnoj emisiji, mogu se čuti još neka zanimljiva promišljanja hrvatskih poduzetnika o budućnosti, ali i njihovi osvrti na sadašnje stanje te komentari teških situacija koje su ostale iza njih

Poduzetnički mindset

Iako su svjesni izazova koje donosi 2023. godina, hrvatski je poduzetnici dočekuju spremni. Zaključak je to posebne emisije Poduzetnički mindset koja je donijela pregled najzanimljivijih izjava gostiju treće sezone emisije.

Suvlasnik i direktor Bomark Paka Stiven Toš ima jasnu višegodišnju viziju tvrtke koja će iduće godine postati najveći proizvođač ambalažnih proizvoda u Europi. Pritom ističe: „Ne postoji stagnacija! Ili rasteš ili padaš.“

Vlasnik medijske platforme Poduzetnik Ognjen Bagatin smatra kako poduzetnici trebaju iskoristiti prilike koje donosi recesija. Takva kriza otvara mogućnosti za investiranje: „Kada se svi stisnu, ti radiš dalje i to s dobrim timom!“ Tvrtka Futura Partners čiji je direktor i partner, ove je godine krenula preuzimati male i srednje tvrtke s visokim potencijalom rasta. U njezinu su vlasništvu sada Sinago i Poliklinika Sinteza.

Iako je tvrtka Medical Intertrade od zainteresiranih investitora primila nekoliko ponuda, predsjednica njezine uprave Jasenka Joukhadar ju ne namjerava prodati. Time poštuje želju pokojnog supruga koji je u Vukovaru osnovao tvrtku, te djelatnike koji su tvrtki odani desetljećima.

Vrijednost djelatnika u emisiji Poduzetnički mindset istaknuo je i predsjednik uprave Zubak Grupe Ivan Zubak. Kazao je: „Potencijal jednog poduzeća nije ništa drugo nego zboj osobnih potencijala svih njegovih zaposlenika.“

Kako bi poslodavci i zaposlenici u IT sektoru imali jasnu sliku o plaćama, Bornfight je napravio platformu TABU. CEO i suosnivač tvrtke Tomislav Grubišić ističe: „Zaposlenicima to daje uvid u realno stanje na tržištu, a firmama omogućava da s obzirom na tržište određuju rangove plaća.“ Bornfight sada pomaže u stvaranju novih tvrtki.

„Ljudi koji imaju ideju, često ne shvaćaju da put od ideje do realizacije nije pravocrtan. Sama ideja ne vrijedi ništa ako je ne dovedeš do komercijalne faze. Akademska zajednica ne razumije koliko je taj put trnovit“, rekao je osnivač tvrtki S.D. Informatika i Dentalni Megastore Siniša Drobnjak.

U Hrvatskoj se sve veća pozornost pridaje zdravoj hrani. Zbog toga su prije sedam godina Elvis Kajtazović i Dominik Milolož osnovali Tvornicu Zdrave Hrane: „Naš je cilj razbiti stigmu da zdrava hrana treba biti skuplja. Ona treba biti dostupna svima.”

Zvonimir Sedlić, osnivač i predsjednik Uprave tvrtke NutriS, vjeruje kako će u prehrani budućnosti posebnu vrijednost imati biljni proteini kakve sada njegova tvrtka proizvodi u Slavoniji: „Naša proizvodnja je nutritivna, inovativna i održiva. Vodimo računa o današnjim resursima kako bismo prehranili buduće generacije.“

U posebnoj emisiji Poduzetnički mindset mogu se čuti još neka zanimljiva promišljanja hrvatskih poduzetnika o budućnosti, ali i njihovi osvrti na sadašnje stanje te komentari teških situacija koje su ostale iza njih.

U rubrici Mali velikani mogu se vidjeti nadahnjujuće priče o obrtima i malim tvrtkama koje rade sjajan posao.

Konzultant Fran Mikuličić i psiholog Matej Sakoman korisne su savjete poduzetnicima i onima koji to žele postati, uputili kroz rubrike Leadership playbook i Mindset uspjeha.

image

Saša Cvetojević

Emisija Poduzetnički mindset medijske platforme Poduzetnik prikazuje se premijerno svakoga drugog petka u 10 sati na portalu Novac.hr Jutarnjeg lista. Nakon toga dostupna je na YouTube kanalu Poduzetnika. Voditelj emisije je Saša Cvetojević, a urednica Dunja Trojan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2023 20:46