Podrška lokalnom gospodarstvu

Poduzetnicima Krapinsko-zagorske županije donirana zaštitna oprema: 'Ovo je skromna pomoć'

Ukupno je donirano je gotovo 27.000 tisuća maski, 35.000 rukavica, 600 vizira i 600 litara dezinfekcijskog sredstva, a svaki tjedan će još dodatnih 500 vizira biti pripremljeno za komore
Zaštitne maske
 Goran Sebelic / CROPIX

Krapinsko-zagorska županija je u suradnji s HGK ŽK Krapina i županijskom Obrtničkom komorom osigurala donaciju zaštitne opreme (maski, vizira, rukavica i dezinficijensa) za lokalne tvrtke.

„Ovo je skromna pomoć onima koji su počeli raditi i koji će ponovno morati investirati u zaštitnu opremu, a nisu imali nikakvih prihoda u proteklom razdoblju. Nadam se da ćemo svi zajedno naći dobar put da županijsko gospodarstvo vrate na razinu 2019. godine, jer ove će godine biti zamjetan pad. Svi ćemo osjetiti recesiju, zato moramo staviti glave skupa i vjerujem da ćemo iznaći načina da se 2020. godina korektno završi i da kriza ne traje predugo“, istaknuo je predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec.

Ukupno je donirano je gotovo 27.000 tisuća maski, 35.000 rukavica, 600 vizira i 600 litara dezinfekcijskog sredstva, a svaki tjedan će još dodatnih 500 vizira biti pripremljeno za komore. Župan Željko Kolar je kazao kako je najbitnija tema očuvanje radnih mjesta i nastavak razvoja gospodarstva županije koje će, prema njegovim procjenama, pasti manje od državnog prosjeka, ali ipak osjetno.

„Za travanj je 19 posto pad prihoda od poreza na dohodak, što je na mjesečnoj razini oko 850 tisuća kuna, a ako bi se nastavio taj trend, u 8 mjeseci izgubili bismo 7 milijuna izvornih prihoda. Morat ćemo dobro posložiti prioritete kako bismo sve projekte koje smo zacrtali mogli i dovršiti u ovoj godini ili ih barem ne zatvoriti. Vjerujem da ćemo u tome uspjeti“, naglasio je Kolar, dodavši da će, zajedno s komorama, analizirati stanje iz mjeseca u mjesec i donositi odluke koje će polučiti najveći učinak za gospodarstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. veljača 2024 17:56