ULAGANJE U BUDUĆNOST

Podravka u strategiju održivosti ulaže 100 milijuna eura: Postavili su si 10 glavnih ciljeva do 2030.

Strategiju održivog poslovanja su donijeli kao odgovor na klimatske promjene i promjene u ponašanju potrošača

Martina Dalić

Podravka će u strategiju održivog poslovanja do 2030. investirati 100 milijuna eura, a ključna područja u kojima je definirala konkretne ciljeve su čist okoliš, zdrava prehrana, briga o zaposlenicima i zajednici te odgovorno korporativno upravljanje.

Među deset glavnih ciljeva tako je i da do 2030. sva električna energija u proizvodnji dolazi iz obnovljivih izvora, emisije CO2 bit će smanjenje za 40 posto na razini Grupe, odnosno 60 posto na razini društva, a ambalaža prehrambenih proizvoda bit će 100 posto reciklabilna, povratna ili kompostabilna.

Ključne investicije

Uz to, u Podravki su se obvezali na pet posto manje otpada od hrane po toni proizvedenih proizvoda, 20 posto manje soli i šećera u 75 posto novih i inoviranih proizvoda te kontinuirano poboljšanje materijalnih prava radnika. Već sada na razini grupe ukupno 52 posto zaposlenih čine žene, a u Upravi Podravke je 40 posto žena. Među ciljevima je i pristupanje UN-ovu globalnom sporazumu.

"Klimatske nas promjene upućuju na to da se u poslovanju moramo brinuti i o posljedicama na okoliš, a i potrošači sve glasnije i upornije postavljaju pitanja o kvaliteti hrane, gdje je ta hrana i na koji je način prozvedena. U implementaciji načela održivog i odgovornog poslovanja želimo pratiti najviše standarde", poručila je Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke.

Ključne investicije koje će omogućiti ispunjavanje ciljeva održivosti Grupe Podravka obuhvaćaju, među ostalim, proširenje sunčane elektrane, gradnju kogeneracijskog postrojenja, koncentraciju pekarske proizvodnje na jednoj lokaciji u Sloveniji, modernizaciju voznog parka te gradnju novog logističko-distribucijskog centra u Koprivnici.

Obveza dobavljačima

Na definirane standarde održivosti u Podravci će obvezati i sve svoje dobavljače, koji će se do 2025. morati prilagoditi novim pravilima. Godišnje izvješće o poslovanju za 2022. obuhvaća i nefinancijske aspekte poslovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:27