42 MERCEDESA

Pivac je nabavio nove kamione: ukupan kapacitet prijevoza robe povećan je za više od 400 tona

Nakon primopredaje novih vozila, vozni park premašuje 250 različitih vozila

Nova vozila

Grupa Pivac proširila je vlastitu transportnu mrežu. Novom investicijom postojeći su vozni park proširili za 42 kamiona i 21 poluprikolicu, čime je ukupan kapacitet prijevoza robe povećan za više od 400 tona. Sva novonabavljena vozila marke Mercedes-Benz opremljena su najsuvremenijom opremom te se odlikuju većom učinkovitošću, komforom i pouzdanošću. Nakon primopredaje novih vozila, vozni park premašuje 250 različitih vozila opremljenih i prilagođenih za sve namjene i potrebe Grupe.

Mesoprerađivački sektor jedan je od najnormiranijih u području prehrambene industrije. Da bi se osigurala zdravstvena ispravnost, ali i jamčila kvaliteta proizvoda potrebno je proći brojne kontrole i zadovoljiti razne procedure. Grupa Pivac, jedna od najvećih obiteljskih mesnih industrija u ovom dijelu Europe, u središte poslovanja stavlja visoku kakvoću proizvoda koja počinje u primarnoj proizvodnji, a nastavlja se pohranom i transportom hrane koju proizvode. U tako uspostavljenom sustavu, kupci mogu biti sigurni da će do njihovih stolova doći namirnice o kojima se u svakoj karici distributivnog lanca pomno vodila briga.

"Vlastiti transportni sustav važan je dio tzv. hladnog lanca. Da bi ono što smo proizveli u svakoj od sastavnica Grupe Pivac bilo sigurno dopremljeno do naših maloprodaja, partnerskih trgovačkih lanaca ili do zemalja u koje izvozimo, specijalizirana vozila visoke klase nužna su kako bi očuvali kakvoću proizvoda i zadržali kontrolirane uvjete u svakom segmentu distribucije. Jamčenje visoke kvalitete proizvoda nešto je na čemu inzistiramo i u što stalno ulažemo, a kupci prepoznaju da proizvodi Grupe Pivac zadovoljavaju najviše standarde. Također je važno istaknuti da će nova vozila zahvaljujući svojim naprednim tehničkim karakteristikama uvelike doprinijeti lakšim i još sigurnijim uvjetima rada naših vozača“, rekao je Drago Čotić, voditelj transporta Mesne industrije Braća Pivac.

Kamioni Grupe Pivac nerijedak su i već prepoznatljiv prizor na Autocesti A1 kolokvijalno zvanoj Dalmatini. Iz distributivnih centara u Vrgorcu, Karlovcu i Čakovcu transport proizvoda odvija se diljem cijele Hrvatske, ali je organiziran i izvoz u Njemačku, Austriju, Nizozemsku, Poljsku, Italiju, Dansku, Makedoniju, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Bugarsku. Godišnje dostavna vozila i kamioni ukupno prijeđu dojmljivih preko 13 milijuna kilometara, a u Grupi Pivac zaposleno je 160 vozača u sustavu transporta. Imaju i svoj vlastiti servis za vozni park, uz koji kamione redovno šalju i u ovlaštene servise. Sva vozila su u vlasništvu Grupe i nakon 10 godina uporabe se zamjenjuju novima.

image

Grupa Pivac preuzima nova vozila

Strateški prioritet poslovanja Grupe Pivac jest zaokruženi poslovni i proizvodni proces koji počinje uzgojem domaće sirovine na vlastitim farmama i razvijenim modelom kooperacije s uzgajivačima svinja i junadi diljem Hrvatske, a nastavlja se proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda i poznatih brendova poput Dalmatinskog pršuta, pečenice i pancete. Skladištenje, vlastiti transport te mreža od 250 maloprodajnih poslovnica u Hrvatskoj pokazuju kako sistematičan pristup poslovanju i briga vođena pristupom „od farmi do stola“ osiguravaju dostupnost proizvoda tradicijske recepture napravljenih najmodernijim tehnikama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:58