Dva sporazuma iz Emirata

Philippe Richard: 'Podržavat ćemo startupe i inovatore kako bi lakše razumjeli pravila'

Sporazum Hanfe i ASGM-a treba ojačati suradnju u područjima financijske tehnologije i upravljanja ulaganjima
Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe i Philippe Richard, izvršni direktor međunarodnih odnosa u ADGM-u
 Hanfa

Čelni ljudi Hanfe i Regulatornog tijela za financijske usluge Abu Dhabi Global Marketa (ADGM FSRA) potpisali su dva sporazuma kojima namjeravaju ojačati suradnju u područjima financijske tehnologije i upravljanja ulaganjima.

Kako su priopćili iz Hanfe, sporazume o razumijevanju u petak su u Abu Dhabiju potpisali Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća Hanfe, i Philippe Richard, izvršni direktor međunarodnih odnosa u ADGM-u. Riječ je o sporazumu o fintechu, kao i o sporazumu vezanom uz upravljanje alternativnim investicijskim fondovima, kojima će se dvije institucije međusobno pomagati u praćenju propisa i kretanjima na tržištima. Uz to, dodaju u Hanfi, sporazum o fintechu pruža okvir za suradnju u segmentu podrške financijskim inovacijama i fintech tvrtkama kako bi lakše razumjele regulatorne režime.

- Mogućnost da financijske infrastrukture i pružatelji financijskih usluga rješavaju složene probleme povezane s upotrebom novih tehnologija uvelike ovisi i o učinkovitim međunarodnim sporazumima o suradnji. To je danas posebno važno za tržišta u razvoju - poručio je Žigman i dodao da je Hanfa posvećena poticanju inovacija u financijskim uslugama kroz pojačanu prekograničnu suradnju s drugim najvećim svjetskim fintech regionalnim laboratorijem i regionalnim središtem za Bliski istok i sjevernu Afriku.

I Richard je iskazao zadovoljstvo uspostavom jače suradnje s Hanfom. - Zajedno ćemo poticati i podržavati tehnološke startupe i inovatore u promicanju njihovih kreativnih rješenja na novim tržištima - istaknuo je Richard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:12