LOGISTIČKI CENTAR

PEVEX kreće s izgradnjom Centralnog skladišta vrijednog gotovo 13,5 milijuna eura

Zapadni dio Zagreba pokazao se kao idealna pozicija budućeg Pevexovog Logističko distributivnog centra

Centralno skladište PEVEXA na zagrebačkom Jankomiru bit će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije

 Pevex/

PEVEX d.d. u Zagrebu, na lokaciji Jankomir kreće s izgradnjom Centralnog skladišta, odnosno suvremenog logističkog distributivnog centra koji će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima.

Izvođač radova na investiciji vrijednoj gotovo 13,5 milijuna eura je Projektgradnja plus d.o.o. iz Slavonskog broda, a predviđen završetak radova je sredina 2024. godine. Projektant i projektni nadzor je Rechner d.o.o iz Osijeka, a glavni projektant arhitekt Bruno Rechner. Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljat će tvrtka Extructa d.o.o. iz Zagreba.

Zbog dobrog prometnog položaja, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, zapadni dio Zagreba se pokazao kao idealna pozicija budućeg Pevexovog Logističko distributivnog centra.

„Ova godina u znaku je velikih kapitalnih ulaganja koja će sigurno pridonijeti daljnjem zacrtanom rastu i razvoju kompanije. Investicijski ciklus, najznačajniji u proteklih nekoliko godina, započeli smo osuvremenjivanjem našeg prodajnog centra u Virovitici, a nastavljamo izgradnjom Centralnog skladišta, prodajnih centara u Poreču i Zaboku te otvaranjem nove trgovine u Vrbovcu. Našim investicijama tu nije kraj jer već smo pri kraju pregovora za još neke lokacije. Cilj nam je u kratkoročnom razdoblju imati 40 prodajnih centara diljem Hrvatske“, istaknuo je predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

Centralno skladište PEVEXA na zagrebačkom Jankomiru bit će opremljeno solarnim panelima za proizvodnju električne energije čime se potvrđuje smjer kompanije, a to je razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:50