Hvalevrijedan potez

Pevec generalnim sponzorstvom podržao Hrvatski paraolimpijski odbor

Prva hrvatska tvrtka koja se odlučila na nacionalno sponzorstvo paraolimpijskog odbora
Ivana Plemenčić, Bruno Bošnjak, Jurica Lovrinčević, Ratko Kovačić, Branimir Budetić

Pevec d.d., prvi hrvatski trgovački lanac, danas je potpisao ugovor o generalnom sponzorstvu s Hrvatskim paraolimpijskim odborom (HPO) u vrijednosti od 1.125.000,00 kuna na iduće tri godine te tako postao prva hrvatska tvrtka koja se odlučila na nacionalno sponzorstvo paraolimpijskog odbora.

- Nevjerojatna je snaga volje i motivacija koja krasi sportaše s invaliditetom koji, unatoč svim izazovima, pronalaze put do uspjeha te pomiču ljudske i sportske granice. Uloga i utjecaj naših paraolimpijaca nadilazi sportska borilišta, njihovi uspjesi su svjetlo vodilja i primjer za razvijanje samopouzdanja i jačanje inkluzije osoba s invaliditetom. Njihova je vrijednost tu nemjerljiva. Stoga sam izuzetno ponosan što, u ime tvrtke Pevec, danas mogu potpisati ugovor o generalnom sponzorstvu te tako dati nužnu potporu našim sportašima za postizanje uspjeha na ponos svih nas i naše domovine Hrvatske. Uspjeha koji će, siguran sam, odjeknuti daleko i omogućiti još veće uključivanje osoba s invaliditetom u sportske i uopće društvene aktivnosti, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, izjavio je prilikom potpisivanja ugovora Jurica Lovrinčević, predsjednik uprave Pevec d.d te dodao kako je jedan od glavnih ciljeva suradnje nastup hrvatskih sportaša na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Zadovoljstvo suradnjom koja će itekako olakšati pripreme i treninge hrvatskih sportaša iskazao je i predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

- Izuzetno smo sretni što je našu paraolimpijsku obitelj obogatila suradnja s tvrtkom Pevec s kojom dijelimo brojne vrijednosti, kao i želju za poticanjem društvenih promjena i inkluzije. Vjerujem kako ćemo kroz ovo partnerstvo poboljšati percepciju javnosti o sportu osoba s invaliditetom. Raduje me što je Pevec prepoznao našu snagu i s nama hrabro zakoračio u stvaranje bolje budućnosti, izjavio je Kovačić.

Potpisivanju ovog vrijednog sponzorskog ugovora, uz brojne članove HPO-a, prisustvovali su i proslavljeni atletičar Branimir Budetić, osvajač dviju medalja s Igara u Pekingu i Londonu te snowborder Bruno Bošnjak, osvajač prve hrvatske medalje na Zimskim paraolimpijske igrama u Pyeongchangu.

- Kao sportaš, znam da uspjeh ne dolazi preko noći, već da je on rezultat velikog truda i napora. Dolazak novog partnera poput tvrtke Pevec, dodatno je priznanje naših dosadašnjih sportskih rezultata i uvažavanje paraolimpijaca kao istinskih, vrhunskih sportaša. To nam daje dodatni vjetar u leđa za predstojeća natjecanja i Paraolimpijske igre u Tokiju, kazao je Budetić. Bošnjak je naglasio kako želi ushit i entuzijazam s osvajanja paraolimpijske medalje prenijeti na kolege sportaše i da će se na narednim Igrama, uz pomoć Pevecovog sponzorstva, još jedanput pokazati kako je Hrvatska jaka sportska nacija.

Direktorica sektora marketinga i korporativnih komunikacija Pevec d.d. Ivana Plemenčić istaknula je kako u Hrvatskoj svaka osma osoba ima neki oblik invaliditeta, što je preko pola milijuna ljudi.

- No, samo dva posto osoba s invaliditetom bavi se sportom. Sportom koji mijenja živote. Najveći izazovi grade najveće sportaše, a izazovi s kojima se paraolimpijci susreću već́ su u startu bar stepenicu viši. Tvrtka Pevec d.d. podržava projekte koje mijenjaju društvo na bolje i pomažu svim članovima zajednice u kojoj se nalazimo u ostvarenju njihovog punog potencijala. Upravo zato smo, kao generalni sponzor, odlučili podržati HPO u njihovom radu, zaključila je Plemenčić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:26