Povećanje marži

Petrol: Odluka Vlade doprinosi stabilizaciji cijena goriva i omogućava nastavak ulaganja u energetski sektor

ilustracija Petrol

 Petrol/

Grupa Petrol dala je podršku Vladi Republike Hrvatske koja je u ponedjeljak donijela odluku o povećanju najviše dopuštene marže na gorivo za tri centa po litri. Ta odluka, donesena u kontekstu pada cijena nafte na globalnom tržištu, kako su istaknuli, predstavlja značajan korak prema stabilizaciji tržišta i poticanju daljnjih ulaganja u hrvatski energetski sektor.

- Tijekom najveće energetske krize, Vlada Republike Hrvatske pokazala je iznimnu odgovornost i brigu za građane i gospodarstvo, održavajući niske marže na gorivo kako bi se ublažila financijska opterećenja - kažu u Petrolu.

U trenutnim uvjetima, povećanje marži omogućuje trgovcima naftnim derivatima, uključujući Petrol, da usmjere dodatna sredstva u projekte koji podržavaju energetsku tranziciju i gospodarski rast.

Grupa Petrol naglašava da će povećanje marži biti provedeno uz maksimalnu transparentnost, čime se doprinosi poboljšanju kvalitete usluga i podršci lokalnoj zajednici bez negativnih posljedica za potrošače.

Grupa Petrol zahvaljuje Vladi Republike Hrvatske, osobito premijeru Andreju Plenkoviću i ministru Anti Šušnjaru, za njihovu stratešku podršku.

- Ova odluka o prilagodbi marži doprinosi stabilizaciji cijena goriva i omogućava nastavak ključnih ulaganja u energetski sektor. Time se osiguravaju dugoročne koristi za gospodarstvo i okoliš - naglasili su u Perolu.

Grupa Petrol ostaje predana suradnji s Vladom RH i svim relevantnim dionicima u ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. kolovoz 2024 16:24