TVORNICA SE POKRENULA

Petrokemija ponovo radi: Nakon više od 15 mjeseci zastoja ovaj vikend započela je proizvodnja amonijaka

Postrojenja za proizvodnju Uree, KAN-a i AS gnojiva također postupno startaju s radom do kraja mjeseca

Petrokemija u Kutini

 Robert Fajt/Cropix/Cropix

Uprava Petrokemije odlučila je pokrenuti proizvodnju, pa nakon 15 mjeseci zastoja zbog visokih cijena plina sva proizvodna postrojenja tvornice mineralnih gnojiva iz Kutine započinju s radom, izvijestili su iz te kompanije u ponedjeljak.

"Nakon što je grupacija Yildirim preuzela upravljanje Petrokemijom 2. svibnja ove godine, unatoč volatilnosti cijena prirodnog plina i teškim uvjetima na tržištu mineralnih gnojiva, a temeljeći svoju odluku na detaljnoj procjeni i cijeneći pozitivan učinak koji bi ona imala na zaposlenike i zajednicu, Uprava je donijela odluku o pokretanju proizvodnje", objavila je Petrokemija na svojim internetskim stranicama.

Navode kako nakon više od 15 mjeseci zastoja zbog visokih cijena plina i nepovoljnih tržišnih utjecaja, sva proizvodna postrojenja tvornice mineralnih gnojiva Petrokemija d.d. započinju s radom. Od početka srpnja s radom su započela energetska postrojenja, a nakon toga s pripremama za proizvodnju započelo je postrojenje za proizvodnju amonijaka.

Proizvodnja amonijaka uspješno je započela ovaj vikend, navode iz Petrokemije. Napominju kako će postrojenja za proizvodnju finalnih proizvoda Uree, KAN-a i AS gnojiva također postupno startati s radom do kraja mjeseca.

"Raduje nas ponovni početak proizvodnje i s optimizmom se pripremamo za isporuke vlastitog gnojiva za jesensku sjetvu", poručili su iz Petrokemije.

Podsjetimo, krajem travnja turski Yildrim preuzeo je od Ine i PPD-a gtovo 55 posto udjela u Terra Mineralnim Gnojivima (TMG), koje ta kompanija drži u Petrokemiji.

image

Petrokemija

Robert Fajt/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 22:49