Važan sastanak

Petrokemija: Kako se izboriti za olakšanje poslovanja hrvatske kemijske industrije u EU

Nemojte misliti da ste mali, poručio je Marco Mensink, generalni direktor Europskog udruženja kemijske industrije
Petrokemija u Kutini
 Josip Bistrović / CROPIX

KUTINA - U kutinskoj Petrokemiji održana je sjednica Vijeća Udruženja kemijske industrije Hrvatske gospodarske komore, kojoj je prisustvovao i Marco Mensink, generalni direktor Europskog udruženja kemijske industrije (CEFIC). U radu sjednice sudjelovali su predstavnici tvrtki iz različitih područja djelatnosti kemijske industrije, kao što su Saponia, Chromos Agro, Meteor grupa – Labud, Messer Croatia Plin i drugi, koji su prije toga obišli postrojenja Petrokemije.

- Drago mi je da smo vas mogli ugostiti, s obzirom na dobru dugogodišnju suradnju koja je doprinijela umrežavanju i povezivanju hrvatskog udruženja s ostalim nacionalnim udruženjima Europe. Želim napomenuti da je 360 registriranih tvrtki u 2017. godini u ovoj djelatnosti zapošljavalo 5871 radnika, što čini 2,5 posto zaposlenih u industriji Hrvatske, naglasio je Davor Žmegač, predsjednik Udruženja kemijske industrije i predsjednik Uprave Petrokemije d.d. .

Jedna od glavnih tema sjednice u Petrokemiji bila je promocija i zastupanje interesa hrvatske kemijske industrije za vrijeme predsjedanja Hrvatske Vijećem EU.

- Glavno pitanje za vas je možete li iskoristiti tih šest mjeseci za vrijeme kojih će Hrvatska predsjedati EU da nametnete teme koje su vam važne. Nemojte misliti da ste mali i ne oklijevajte nas kontaktirati ako trebate bilo kakvu pomoć, poručio je Marco Mensink, generalni direktor Europskog udruženja kemijske industrije.

Na sastanku vijeća zaključeno je da će se pripremiti program informativnih i lobističkih aktivnosti koje će članicama EU tijekom hrvatskog predsjedanja predstaviti interese industrije općenito, a posebno kemijske industrije. Cilj je olakšanje poslovanja kemijske industrije u EU, što je vrlo značajno i za daljnji razvoj održivog poslovanja Petrokemije Kutina, zaključeno je na sastanku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:26