PAD PRIHODA OD 68%

Pet turističkih agencija u pandemiji završilo u stečaju, a još su dvije trenutno u blokadi

Na skupštini Udruge hrvatskih putničkih agencija predstavljen je rad u protekloj godini

Turističke agencije/Ilustracija

 Goran Mehkek/cropix

Pet turističkih agencija i članica Udruge hrvatskih putničkih agencija u pandemiji su završile u stečaju, a još dvije se trenutno nalaze u blokadi, moglo se čuti na današnjoj skupštini UHPA-e na kojoj je predstavljen rad u protekloj godini te najavljene i izglasane aktivnosti za 2022. godinu.

S obzirom na pad prihoda agencijskog sektora koji u prvih deset mjeseci ove godine iznosi čak 68 posto, predsjednik UHPA-e Tomislav Fain kazao je kako su rezultati u ovim okolnostima zapravo dobri, iako Udruzi prethode veliki napori oko lobiranja za nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta koje će im trebati najmanje do travnja 2022. godine, ali i rješavanje pitanja osiguranja jamčevine za slučajeve stečaja koje su po zakonu agencije dužne imati, ali im velik broj osiguravajućih kuća odbija pružiti takvu uslugu.

Skupština je prihvatila i financijski plan za 2022. godinu prema kojem su prihodi predviđeni na razini 1.8 milijuna kuna, što je šest posto manje nego lani, ali zato udruga računa na povećanje prihoda za robe i usluge koje su prošle godine bile prilično slabašne.

Skupština je također odlučila pokazati solidarnost prema članicama koje zbog financijskih poteškoća dosad nisu uspjele podmiriti članarinu za 2020. godinu.

Riječ je o sve skupa 16 posto agencija za koje je mogućnost plaćanja članarine jednoglasno produljena do 31. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:23