Fondovi

PBZ Invest proslavio 20 godina poslovanja

PBZ Invest jedno je od najstarijih društava za upravljanje investicijskim fondovima na hrvatskom tržištu kapitala
Marin Hrešić, predsjednik Uprave PBZ Investa
 PBZ

PBZ Invest je proteklih dana obilježio 20 godina poslovanja, a tim je povodom u palači Dverce održana i prigodna svečanost. PBZ Invest jedno je od najstarijih društava za upravljanje investicijskim fondovima na hrvatskom tržištu kapitala, dio industrije koja danas upravlja s oko 22 milijarde kuna u UCITS fondovima, od kojih PBZ Invest drži preko 22% udjela. Imovina, koju je PBZ Investu na upravljanje povjerilo više od 70.000 klijenata, ove je godine premašila 5 milijardi kuna.

- Danas možemo uživati prednosti koje nismo imali svih prethodnih 20 godina poslovanja. Financijsko tržište Republike Hrvatske je dio uređenog EU tržišta, a mi smo članica Eurizona, značajnog igrača na EU i svjetskim financijskim tržištima. Posebno se želim zahvaliti svim našim klijentima, malim ulagačima, institucionalnim investitorima i poduzećima, koji su nam povjerili svoju imovinu na upravljanje. I nadalje ćemo ulagati sve naše napore kako bismo ostvarili njihove financijske ciljeve - Marin Hrešić, predsjednik Uprave PBZ Investa.

PBZ
Dinko Lucić, Paola Angeletti, Tommaso Corcos i Marin Hrešić

PBZ Investu je dostupno veliko znanje i iskustvo poslovanja na svjetskim financijskim tržištima zahvaljujući poslovanju u sklopu Eurizona, jednog od najvećih društava za upravljanje imovinom u Europi, koji, zajedno s kineskim društvom Penghua (u kojem ima 49% vlasništva), upravlja s oko 400 milijardi eura. Potvrda za posvećenost PBZ Investa su i brojne nagrade koje je Društvo primilo tijekom godina.

- Ponosni smo na naše partnerstvo s PBZ Investom, društvom koje ima značajnu ulogu kako na hrvatskom tržištu tako i u našoj Diviziji za upravljanje imovinom. Doprinos PBZ Investa i drugih društava našeg HUB-a Istočna Europa za nas je vrlo značajan u smislu kulturnog i profesionalnog doprinosa. Dijelimo zajednički pogled na ulogu industrije upravljanja imovinom koja ne teži samo ostvarenju rezultata, već i stvaranju vrijednosti za naše klijente i društvo u cjelini - Tommaso Corcos, glavni izvršni direktor Eurizona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:52