Odgovorno djelovanje

PBZ donirao 250.000 kuna programu Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti"!

Od velike je važnosti  konkretno i odgovorno djelovanje banaka u društvu, osobito kada su u pitanju obitelji
Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa, Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić
 PBZ

PBZ Grupa je uručila donaciju u iznosu od 250.000 kuna programu Hrvatskog Caritasa pod nazivom Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu!. Riječ je o tradicionalnom nacionalnom programu Hrvatskog Caritasa "Za 1000 radosti" putem kojeg se već dugi niz godina prikuplja pomoć za najsiromašnije obitelji diljem Hrvatske, a ove se godine humanitarna akcija provodi pod nazivom - Probudi dobro u svijetu!

"Privredna banka Zagreb u akciji Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti" sudjeluje od prve godine njena provođenja, kao jedna od tvrtki inicijatora uvođenja promjena na području društveno odgovornog poslovanja, osobito u predbožićno vrijeme pomažući potrebitim obiteljima diljem zemlje. Uvijek smo nastojali sudjelovati u pozitivnim promjenama u društvu, pomažući one kojima je pomoć najpotrebnija. Od velike je važnosti konkretno i odgovorno djelovanje banaka u društvu, osobito kada su u pitanju obitelji u potrebi stoga nam je drago da smo i ove godine doprinijeli ovom plemenitom i hvalevrijednom programu Hrvatskoga Caritasa", istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

PBZ
Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa, Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić

„Božić je Božji dar nama ljudima, spomen na veličanstveni događaj u kojem Bog sebe daruje čovjeku. Tu je izvor Caritasa – djelotvorne ljubavi – koja u ljudima želi probuditi spoznaju da smo svi odgovorni jedni za druge, da smo svi braća i sestre. Kada osvijestimo važnost prepoznavanja potreba drugih ljudi oko nas, kada se zajedničkim snagama ujedinimo u činjenju dobra - kao što to PBZ i Hrvatski Caritas, vjerni svjedočenju dobra, već 18 godina zajedno čine u programu „Za 1000 radosti“ - iznova donosimo nadu i svjetlo tamo gdje je to najpotrebnije – u srce svakog čovjeka, u svakom kutu svijeta“ rekao je mons. Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa.

PBZ
Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa, Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb

Ova donacija Hrvatskom Caritasu u sklopu je humanitarnog projekta PBZ Grupe "Činim dobro svaki dan", putem kojeg PBZ Grupa već više od deset godina pomaže najpotrebitije skupine našeg društva diljem Hrvatske. Projekt "Činim dobro svaki dan" PBZ Grupa je pokrenula još 2008. godine kako bi dugoročno, tijekom cijele godine pomagala zajednici u kojoj posluje. Sredstvima iz projekta Činim dobro svaki dan PBZ Grupa pomaže dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih u zemlji za unapređenje kvalitete zdravstvene i socijalne skrbi najosjetljivijih skupina društva.

PBZ
Josip Mrzljak, predsjednik Hrvatskog Caritasa, Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić

Novčana sredstva prikupljena u sklopu cjelogodišnjeg nacionalnog programa Za 1000 radosti - Probudi dobro u svijetu! za siromašne obitelji u školama i župama, putem donacijskog telefona te uplatama građana, jedinica lokalne i regionalne samouprave, hrvatskih tvrtki, obrtnika i udruga, kao i darovane proizvode i usluge poslovnih subjekata, Hrvatski Caritas usmjerava u 16 nad/biskupijskih Caritasa, koji potom pomažu najugroženijim korisničkim obiteljima na svojemu području. Radi se o višečlanim obiteljima, jednoroditeljskim obiteljima, obiteljima koje se suočavaju s teškom bolesti kojega od svojih članova, braniteljskim obiteljima, obiteljima pogođenima nezaposlenošću, dugovima ili onima koje se ne mogu same nositi s dugotrajnom oskudicom, siromaštvom, socijalnom isključenošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 22:24