Financijski savjetnik

PBZ do petka organizira 30 financijskih edukacija za učenike srednjih i osnovnih škola

Od 25.3. do 29.3. PBZ će organizirati 30 radionica za srednjoškolce pod nazivom Financijski savjetnik
 PBZ

Povodom ovotjednog obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca, kao i tijekom ožujka, Privredna banka Zagreb (PBZ) održat će financijske radionice u školama, najavili su iz banke.

Od 25.3. do 29.3. PBZ-ovi volenteri održat će 30 radionica za srednjoškolce pod nazivom Financijski savjetnik u školama u Osijeku, Splitu i Zagrebu. Uz to, održat će i novu edukaciju na temu "Sigurnost na internetu" predviđenu za više razrede osnovnih škola i za srednje škole. Cilj je, stoji u priopćenju, obuhvatiti što veći broj mladih i odraslih te im financijsku edukaciju učiniti dostupnom. Isto su već učinili pokretanjem radionica u osnovnim školama pod nazivom Djeca i štednja i Ti odlučuješ.

Ovotjedne radionice dio su inicijative Intese Sanpaolo “Umjetnost štednje”, u sklopu koje je PBZ osnovao tim od 50 zaposlenika EduVolontera koji su do sada održali 177 radionica za djecu u osnovnim i srednjim školama, obuhvaćajući 43 škola u 20 gradova diljem Hrvatske s ciljem uvođenja strateškoga volontiranja u svrhu provođenja financijske edukacije.

Također, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u sklopu projekta “Više znamo, bolje razumijemo” Banka sudjeluje u edukaciji učenika i profesora srednjih škola. Glavne teme edukacije odnose se na osnovne pojmove i principe poslovanja banaka, štednju i osiguranje depozita, platne kartice, plaćanje putem interneta, mobilno bankarstvo i upravljanje osobnim financijama.

Dodatno, inicijativa pod nazivom "Muzej u školi, škola u muzeju" uključuje organizirane posjete škola tijekom Europskoga tjedna novca PBZ-ovu Muzeju u Zagrebu, koji je posvećen povijesti novca i štednje, te organizaciju posjeta škola PBZ-ovim poslovnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:09