Problem 'signalnih čvorišta'

Pale fiksna i mobilna mreža HT-a zbog problema u centralama

HT potvrdio pad telefonskih mreža i naveo da radi s dobavljačima kako bi što prije normalizirali telekomunikacijski promet
Sky Office Tower, logo HT-a
 Dragan Matić / Hanza Media

Fiksna i mobilna mreža Hrvatskog telekoma u utorak ujutro pale su, doznaje Jutarnji list. Do problema je došlo iza 10 sati. U HT-u su nam potvrdili da od 10 sati i 30 minuta imaju problema s telefoniranjem na fiksnoj i mobilnoj mreži. Problem je navodno u centralama, odnosno "signalnim čvorištima".

U najvećem telekomu u Hrvatskoj navode da su odmah krenuli s otklonom kvara i da je taj postupak u tijeku.

"Svi naši stručnjaci su maksimalno angažirani te u suradnji s dobavljačima radimo na otklonu poteškoća te očekujemo normalizaciju telekomunikacijskog prometa u najkraćem mogućem roku'.

Iskreno se ispričavamo korisnicima radi neugodnosti", poručuju iz HT-a.

Iz Grada Zagreba su obavijestili da zbog tehničkih problema HT-a sve fiksne telefonske linije zagrebačke Hitne pomoći trenutno nisu dostupne.

U HT-u su naknadno objavili i kratko priopćenje u kojem navode:

"Kao što ste mogli primijetiti, tijekom jutra su zabilježene poteškoće pri uspostavi glasovnih poziva u mobilnoj i fiksnoj mreži HT-a, te trenutno nisu dostupni mobilni puni i kratki (VPN) brojevi, kao ni pozivi s fiksnih telefonskih linija iz Koranske 2, Zagreb. Informirani smo da se na otklonu problema intenzivno radi te da se očekuje normalizacija telekomunikacijskog prometa u najkraćem mogućem roku."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:14