BRZO ĆE SE ISPLATITI

Ovo je prva hotelska grupa koja će u Hrvatskoj proizvoditi vlastitu struju: postavljaju solarne elektrane na sve hotele

Postat će najveći privatni proizvođač energije iz solara na svim hrvatskim otocima te u Dalmaciji

Sunčani Hvar

 Sunčani Hvar

Sunčani Hvar, kako navode iz ove hotelske kuće, prva je hotelska kuća u Hrvatskoj koja će na svim svojim hotelima i zgradama postaviti solarne elektrane u cilju proizvodnje vlastite električne energije. Ukupno planirana instalirana snaga elektrana će doseći jedan MW energije, čime će, kako navode, Sunčani Hvar postati najveći privatni proizvođač energije iz solara na svim hrvatskim otocima te u Dalmaciji. Predviđena količina električne energije koja će se proizvesti u postavljenim solarnim elektranama dovoljna je za 40 posto cjelokupnih godišnjih potreba Sunčanog Hvara, čime će se značajno smanjiti utjecaj povišenih troškova energenata, a samim time podići i konkurentnost i održivost poslovanja.

„Nakon prošlogodišnjeg otvaranja Beach Bay Hvar hotela, kao prvog održivog hotela u Hvaru, te pristupanju UNESCOvom programu održivog turizma, investicijom u novi projekt solarnih elektrana Sunčani Hvar potvrđuje lidersku poziciju u primjeni programa energetske učinkovitosti te zelene tranzicije, postavljajući nove standarde kako u hotelskoj industriji tako i u gospodarstvu općenito. Održivost nije više samo trend, nego nezaobilazno načelo poslovanja. U Sunčanom Hvaru kontinuirano radimo na projektima obnovljivih izvora energije te energetske učinkovitosti. Također nastojimo pronaći ekološka rješenja koja podižu konkurentnost i održivi rast tvrtke. Uvođenjem solarne energije doprinosimo i Europskom Zelenom planu te smanjenju emisija ugljičnog dioksida, a sve u skladu s globalnom ESG strategijom CPI PG grupacije kojoj pripadamo“ izjavila je Gordana Tomičić predsjednica Uprave Sunačanog Hvara.

image

Sunčani Hvar

Sunčani Hvar

Iz Sunčanog Hvara podsjećaju kako je Hvar najsunčaniji hrvatski otok i jedan je od najsunčanijih otoka na Mediteranu. „Zbog najdulje insolacije od preko 2700 sati godišnje, omogućava akumulaciju velike količine svjetlosne i toplinske energije na krovnim površinama objekata gdje su smješteni solari. Prednost toliko sunčanih sati je značajno brži povrat uloženih sredstava i veću isplativost istih. Ulaganjem u inovacije potvrđuje se liderska pozicija Sunčanog Hvara u implementaciji rješenja koja izravno potiču zelenu i održivu tranziciju te ujedno omogućuju otvaranje novih radnih mjesta i globalnu konkurentnost EU“, naglašavaju iz Sunčanog Hvara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:04