Nova građevinska oaza

Ovaj jadranski otok privlači sve više turističkih investicija, doznali smo što je glavni razlog

Osim predivnih plaža, uvala i zabave na Zrću, po čemu je i najpoznatiji, otok Pag turistima nudi i puno više od toga
Pogled na mjesto Pag i Velebit.
 Zvonimir Barisin/Cropix

Unatoč smanjenom broju turističkih dolazaka, otok Pag je na samom početku turističke sezone, točnije u lipnju, ostvario 88,315 noćenja (Grad Pag s okolicom). Smješten između Velebitskog kanala i Kvarnerića, između otoka Raba, Oliba i Vira, ali i u neposrednoj blizini kopna, ovaj peti po veličini otok u Hrvatskoj sa svojom razvedenom obalom i brojnim zaljevima, uvalama, rtovima i plažama posljednjih je godina postao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija stranih i domaćih gostiju.

Osim predivnih plaža, uvala i zabave na Zrću, po čemu je i najpoznatiji, otok Pag turistima nudi i puno više od toga. Na jednom mjestu možete pronaći sve - od bogate gastronomske ponude za koju su najzaslužniji poznati paški sirevi i janjetina, preko kulturne baštine koju krasi paška čipka pa sve do najstarijih maslinika koji su se skrili na samom sjeveru otoka u mjestu Lun.

image
Plaža na otoku Pagu.
Zvonimir Barisin/Cropix

Ovaj turistički dragulj sjeverne Dalmacije krase i brojni luksuzni smještaji, a njegovim raskošnim vilama i hotelima koje krije u svojoj unutrašnjosti i priobalju nisu odoljeli ni naši poznati pa je tako hrvatski reprezentativac Dejan Lovren upravo na Pagu sagradio svoj hotel.

Da fascinantne vile ne ostavljaju bez daha samo domaću publiku već i stranu, svjedoče brojni svjetski portali koji su formirali rang liste najljepših objekata na Pagu. Upravo je iz tog razloga ovaj dio Jadrana uvijek poželjna lokacija novih investitora.

image
Otok Pag
Srdjan Vrancic/Cropix

- Otok Pag je atraktivna lokacija za razvoj turizma jer već godinama bilježi rast broja dolazaka i noćenja gostiju, a naravno sve to prati i razvoj turističkog smještaja, gastronomije, infrastrukture te svega ostalog što gosti očekuju za ugodan i lijepi boravak – objašnjavaju iz B2 Nekretnina.

image
Ilustracija
iStock

Što igra glavu ulogu prilikom odabira zemljišta?

More, sunce, vrhunska gastronomija, raznovrsni sadržaj za sve uzraste – ovo su samo neki od razloga zbog kojih se ljudi odlučuju na izgradnju turističkog objekta na ovom otoku kojeg s kopnom vežu most i trajekt. No, koji je to “faktor X” koji će presuditi prilikom odabira zemljišta?

- Za izgradnju turističkog kampa ključna je blizina mora jer je to i glavni razlog zbog kojeg turisti odabiru boravak u kampovima. U zadnje vrijeme sve je više popularna izgradnja i boravak u luksuznim kampovima sa svim pratećim sadržajima, a blizina mora uvelike doprinosi razvoju takvih kampova – navode iz B2 nekretnina.

Prometna povezanost jednako je važna jer ona omogućava lakši dolazak turista te pojeftinjuje i olakšava izgradnju objekta. Uz to, prilikom odabira svoje buduće oaze morate pripaziti i na mikro i makro lokaciju, odnosno okruženje u kojem se zemljište nalazi.

image
Zemljište u naselju Košljun na otoku Pagu
B2 Nekretnine

Odličan primjer dobro pozicioniranog zemljišta je ono u naselju Košljun na otoku Pagu. Cijelu parcelu od svojih 423.151 četvornih metara na tržište za prodaju su plasirale B2 Nekretnine dio poznate grupacije B2 Kapital. Unutar nešto više od 400.000 četvornih metara zemljišta krije se 164.400 četvornih metara građevinskog zemljišta na samoj obali mora. U T2 zoni ukupne površine 224.801 m2 planirana je izgradnja hotela, vila i apartmani s maksimalno 1.500 kreveta, na površini od 200.000 m2 moguća je izgradnja turističkog kampa sa kapacitetom 1.500 kreveta. Zemljište je od Grada Paga udaljeno je svega tri kilometra. Upravo ga ta izoliranost čini idealnim za ljude koji žele imati svoj mir, ali u isto vrijeme žude za malo “šušura”. Zemljište ima i odličnu prometnu povezanost – u blizini je zadarski aerodrom, a na otok se može doći trajektom ili mostom. Uz sve to, ova velika površina objedinjena je u vlasništvu jednog vlasnika što uvelike olakšava transakciju te izgradnju turističkog objekta.

image
Nacrt zemljišta u naselju Košljun na otoku Pagu
B2 Nekretnine

Završni detalji prije odabira zemljišta

Kada ste pronašli svoju idealnu lokaciju poput ove u Košljunu, vrijeme je da se pozabavite i onim “dosadnijim” dijelom kupoprodajnog posla – papirima. Kako ističu iz B2 Nekretnina, prije donošenja finalne odluke važno je pregledati vlasničku dokumentaciju.

- Kod kupnje nekretnina, uvijek je preporuka kupovati od renomiranih prodavatelja ili angažirati stručnu osobu kako bi se provjerila upis vlasništva i usklađenost stanja zemljišnih knjiga i katastra te mogućnosti gradnje sukladno važećoj prostorno planskoj dokumentacij – zaključuju iz B2 Nekretnina.

image
Zemljište u naselju Košljun na otoku Pagu
B2 Nekretnine
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 09:14