TRANSFORMACIJA BAT-a

Otvoren regionalni logistički distributivni centar u Pitomači koji će prikupljati ‘žuto zlato‘ iz 26 zemalja

Bit će to središnja točka opskrbe BAT-ovih tvornica u Augustowu, Bayreuthu i Pečuhu

Ilustrativna fotografija

 Deyan Georgiev/Panthermedia/Profimedia/Deyan Georgiev/Panthermedia/Profimedia

Hrvatski duhani, najveći otkupljivač duhana na području Podravine i Slavonije koji posluje u sklopu BAT Grupe, otvorio je regionalni logistički distributivni centar u Pitomači koji će prikupljati duhan iz 26 zemalja, izvijestili su u srijedu iz BAT-a.

U Pitomači će se, kako navode, zaprimati duhan iz 26 različitih zemalja i bit će središnja točka opskrbe BAT-ovih tvornica u poljskom Augustowu, njemačkom Bayreuthu i mađarskom Pečuhu.

U skladišnom prostoru u Pitomači, na gotovo 4.000 četvornih metara upravljat će se gotovim zapakiranim duhanom, a kapacitet skladišta je 18.500 komada standardnih kutija duhana.

Nakon investicije od ukupno 600 milijuna kuna u nove proizvodne linije za proizvodnju grijanih duhanskih proizvoda u Kanfanaru, otvaranje logističkog distributivnog centra u Pitomači pozicionira Hrvatsku još bolje na globalnoj karti duhanske industrije, istaknuli su iz BAT-a.

Direktor operacija BAT Adria Tamás Nyaka je kazao kako su ponosni na novi logistički distributivan centar u Pitomači jer je njegovo otvaranje još jedan pokazatelj važnosti njihove operacije u Hrvatskoj unutar BAT grupe i nastavak kontinuiranog investiranja, povećanja proizvodnje i zapošljavanja u Hrvatskoj.

"Hrvatska se nalazi u samom središtu transformacije BAT-a kojem je cilj izgraditi Bolje sutra (A Better Tomorrow) za sve naše dionike. Cilj nam je postići ugljičnu neutralnost našeg ukupnog poslovanja i u Hrvatskoj i globalno već do 2030. godine", istaknuo je Nyaka.

Direktor Hrvatskih duhana Imad Ud-Din Muhammad je kazao kako je proizvodnja duhana jedna od najbolje organiziranih poljoprivrednih proizvodnji u Hrvatskoj.

Uz nastavak osiguravanja pune podrške u proizvodnji za oko 340 proizvođača, proteklih godina su, kako je rekao, nastavili s kontinuiranim povećanjem otkupne cijene, a pokrenuli su i jedan od najvećih investicijskih ciklusa u automatizaciju poljoprivrede.

"U protekle tri godine investirali smo ukupno 39,4 milijuna kuna, od čega 18,6 milijuna kuna u program nabavke 72 mehanička berača zahvaljujući kojem će se ove godine mehanički obrati oko 55 posto proizvedenog duhana. Povrh toga, nastavljamo i sa nepovratnim ulaganjima u povećanje proizvodnosti naših proizvođača u sklopu kojih smo u protekle tri godine investirali minimalno 5,6 milijuna kuna u projekte navodnjavanja, zelene gnojidbe, nabavke osobne zaštitne opreme i razne druge programe", istaknuo je Imad Ud-Din Muhammad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. veljača 2024 15:47