ČETIRI GLAVNE KATEGORIJE

Otvoren natječaj za dodjelu Graditeljske nagrade CEMEX, evo do kada traje i tko se sve može prijaviti

U natječaju mogu sudjelovati svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni tijekom posljednje dvije godine

Cemex, tvornica Sveti Juraj

 Bozidar Vukicevic/Cropix

Natječaj za Graditeljsku nagradu CEMEX ove će godine biti otvoren do 23. travnja. Nagrade se dodjeljuju u četiri glavne kategorije: Stambene građevine, Javne i poslovne građevine, Infrastrukturne građevine i Zajednički prostori. Posebne nagrade dodjeljuju se i projektima koji poštuju načela održive gradnje, dostupnosti objekata osobama s posebnim potrebama, ostvaruju posebnu društvenu vrijednost ili pokazuju inovativnost gradnje u čak četiri kategorije: Održiva gradnja, Inovacije u graditeljstvu, Univerzalna pristupačnost i Društvena vrijednost.

U natječaju mogu sudjelovati svi arhitekti i građevinari s projektima koji su završeni tijekom posljednje dvije godine. Prijaviti se mogu projekti pri čijoj je izradi korišteno najmanje pedeset posto CEMEX-ovih proizvoda. Značajke koje će se uzimati u obzir pri ocjenjivanju projekta su arhitektonsko rješenje, projekt konstrukcije, postupak gradnje, cjelovita održivost i drugi stručni čimbenici. Pobjednici nacionalnog prednatjecanja predstavljat će uspjehe hrvatske arhitekture i graditeljstva na priznatom međunarodnom natječaju, Međunarodnoj graditeljskoj nagradi CEMEX koja će se krajem godine održati u Meksiku.

Graditeljsku nagradu CEMEX prati slogan 'Ideje koje grade život'. Tvrtka prepoznaje one radove koji počinju kao obične ideje, a završavaju kao građevinski projekti koji daju vrijednost krajnjim korisnicima. Natjecanje nastoji potaknuti kreativnost i razvoj boljih praksi gradnje te ističe inovacije koje će postati novi standardi izgradnje u budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:51