Braća Fantela
 Damir Zizic
donacijski program

OTP Zaokruži! za kvalitetniju zdravstvenu skrb djeci diljem Hrvatske

OTP banka i Mastercard predstavili su donacijski program OTP Zaokruži! kojim se prikupljaju sredstva za kvalitetniju zdravstvenu skrb na dječjim odjelima u bolnicama diljem Hrvatske
Piše: Jozo VrdoljakObjavljeno: 15. listopad 2020. 17:14

OTP banka i Mastercard predstavili su donacijski program OTP Zaokruži! kojim se prikupljaju sredstva za kvalitetniju zdravstvenu skrb na dječjim odjelima u bolnicama diljem Hrvatske.

Početni iznos donacije od milijun kuna koji su uplatili OTP banka i Mastercard uvećavat će se zaokruživanjem iznosa računa na sljedeću punu kunu prilikom svakog plaćanja onih korisnika koji aktiviraju ovu uslugu. Podršku programu pružili su jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenika Gibonni te svjetski prvaci u jedrenju braća Fantela.

image
Zlatan Stipišić Gibonni
Damir Zizic

Aktivacijom usluge OTP Zaokruži! klijentima se prilikom plaćanja Mastercard karticama iznos zaokružuje na sljedeću punu kunu. Primjerice, račun u iznosu od 18,50 kuna se zaokružuje na 19 kuna pri čemu se razlika od 50 lipa izravno uplaćuje na donacijski račun otvoren u banci isključivo za ovu namjenu. Dakle, najveći iznos koji se može zaokružiti tijekom jedne transakcije iznosi 99 lipa. Brojčanik na web stranici OTP banke, uz početnu donaciju od milijun kuna, redovito će biti ažuriran svakim pojedinačnim doprinosom klijenata.

- Zaokruži je zaokružena priča o društvenoj odgovornosti OTP banke koju potičemo i razvijamo više od desetljeća. Ova godina je stavila fokus na važnost zdravstvenog sustava i ponosan sam što smo kao banka brzim odlukama u ovoj godini donirali tri milijuna kuna bolnicama diljem Hrvatske. Svjesni smo naše uloge kao poslodavca u zajednicama u kojima živimo i radimo te smatramo da naš doprinos može i mora biti još i veći. Zato smo pokrenuli OTP Zaokruži! kojim i našim klijentima želimo omogućiti da na jednostavan način budu donatori zdravstvenog sustava za boljitak djece diljem Hrvatske. Vjerujem da će nas se što više uključiti u ovaj program - izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.

image
Balázs Békeffy

U Mastercardu vjeruju da male stvari mogu imati velik utjecaj, a partnerstvo s OTP bankom je kako kažu izvrstan primjer kako kreativna suradnja može rezultirati konkretnom pomoći lokalnoj zajednici.

- Predstavljajući ovaj program u Hrvatskoj implementiramo Mastercardov globalni smjer pomaganja najranjivijima – djeci. Zato ovim putem pozivam korisnike naših kartica da pokažu svoje veliko srce i podrže program OTP Zaokruži! I nemojmo zaboraviti da nešto što se nama čini malo nekome uistinu može biti sve - naglasio je Cosmin Vladimirescu, direktor kompanije Mastercard u Hrvatskoj i Rumunjskoj.

Jednom godišnje cijeli će se prikupljeni iznos donirati dvjema bolnicama u Hrvatskoj za nabavku neophodne opreme za dječje odjele. Prve donacije već u siječnju iduće godine bit će uručene Odjelu pedijatrije Opće bolnice Šibenik i Zavodu za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb.

- Opća bolnica Šibensko-kninske županije će prikupljena sredstva utrošiti za nabavku ultrazvuka za pedijatrijsku dijagnostiku za sve grane užih specijalizacija (pedijatrijska neurologija, neonatologija, pedijatrijska nefrologija, pedijatrijska gastroenterologija - istaknula je ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić.

Mirta Starčević, pročelnica Zavoda za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode, rekla je da u Petrovoj bolnici na svijet godišnje dođe tristotinjak nedonoščadi, a od toga trećina onih najmanjih, ispod 1500 grama rodne mase, kod kojih očekuju brojne komplikacije uslijed nezrelosti i dugotrajni boravak na Odjelu za intenzivno liječenje.

- Za uspješno liječenje ove djece su – uz znanja i vještine – potrebni moderne tehnologije i aparati. Među nužnom opremom su monitori za praćenje vitalnih funkcija kojima pratimo životne funkcije djeteta bez nepotrebnog izlaganja manipulacijama pregleda ili vađenja krvi. Trenutno nam je najpotrebnije postojeće monitore povezati u sustav centralnog monitoringa te nabaviti dodatne napredne monitore za praćenje stanja cirkulacije djeteta i disanja putem transkutanog mjerenja plinova - istaknula je Mirta Stračević.

Linker
28. travanj 2021 23:18