Akvizicija

OTP i talijanska Intesa Sanpaolo u utrci za kupnju rumunjske podružnice Garanti banke

Među zainteresiranim kupcima bili su po pisanju rumunjskih novina domaća Banca Transilvania i Raiffeisen Bank Romania
Garanti banka
 Anadolu Agency

Mađarska OTP banka i talijanska Intesa Sanpaolo ušle su u završni krug utrke za kupnju rumunjske podružnice turskog Garanti BBVA, izvijestile su u ponedjeljak rumunjske novine Ziarul Financiar (ZF), pozivajući se na neimenovane izvore.

„Nakon najnovijih razgovora finalisti su mađarski OTP i talijanska Intesa”, napisao je ZF, dodajući da bi vrijednost transakcije mogla dosegnuti 400 milijuna eura.

Među zainteresiranim kupcima bili su po pisanju rumunjskih novina domaća Banca Transilvania i Raiffeisen Bank Romania. Na upit da komentira informaciju o prodaji, deseta banka po imovini u Rumunjskoj Garanti BBVA Romania odgovorila je da je „politika grupe ne komentirati glasine i tržišne izvore”.

Glasnogovornik OTP-a rekao je da banka ne komentira medijske informacije o akvizicijama. U Intesi nisu bili dostupni za komentar.

Garanti BBVA Romania podružnica je Garanti BBVA Turkey, čiji je većinski dioničar prema podacima na internetskoj stranici španjolska financijska grupa Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), navodi Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. rujan 2021 16:29