Primaju zahtjeve

OTP banka započela s prikupljanjem prijava za odobrenje moratorija putem interneta

Poslovni klijenti se mogu prijaviti mjere odgoda otplate kredita, reprogram kredita, kredit za likvidnost
 OTP banka

OTP banka započela je s prikupljanjem prijava klijenata za odobrenje moratorija na kredite. Klijenti mogu zahtjev uputiti i web obrascem. Mjere su dostupne i klijentima sa zagrebačkog područja pogođenima potresom.

Za svoje poslovne klijente OTP banka putem FINA-e prikuplja prijave u svrhu korištenja mjera pomoći gospodarstvu zbog provedbe preventivnih mjera širenja virusa COVID-19.

Poslovni klijenti se mogu prijaviti za mjere odgode otplate kredita, reprogram kredita, kredit za likvidnost. Banka će svakom zahtjevu pristupiti individualno, uzimajući u obzir sve relevantne parametre zahtjeva te će s klijentom zajednički pronaći model prilagođen potrebama i situaciji svakog pojedinog poslovnog klijenta.

Zadnjih nekoliko dana OTP banka je intenzivno radila na uspostavljanju modela za pomoć i olakšanje plaćanja kreditnih obveza svim klijentima kojima su preventivne mjere suzbijanja širenja COVID-19 ozbiljno narušile ili će narušiti sposobnost uredne otplate financijskih obveza.

Dodatno, OTP banka ovim mjerama obuhvaća i klijente koji su pogođeni potresom koji je zadesio područje Zagreba u nedjelju, 22. ožujka. Kako bismo klijentima olakšali podnošenje zahtjeva te imajući u obzir odgovorno ponašanje vezano za sprječavanje širenja virusa COVID-19 zahtjev za olakšavanjem otplate kredita klijenti mogu predati preko web obrasca dostupnog već od srijede, 1.travnja na internet stranici banke .

Iznimno, ako klijent nije u mogućnosti tim putem predati zahtjev, može ga predati i fizički u poslovnici banke na za to predviđenom obrascu, ali se klijente upućuje da to ako je ikako moguće izbjegavaju zbog važećih mjera. Klijente se upućuje i da za sve dodatne informacije izbjegavaju dolazak u poslovnicu, nego da sve upite šalju e-mailom ili pozivom Kontakt centru na besplatni info telefon.

„Svi klijenti kojima trenutna situacija nije narušila visinu redovnih primanja se mole da nastave s urednom otplatom svojih obveza, kako bi svi oni kojima je pomoć namijenjena i nužna istu dobili na vrijeme. OTP banka će odobravati moratorij na minimalno 3 mjeseca uz mogućnost daljnjeg produljenja roka otplate za sve vrste kredita: stambene, gotovinske, turističke, hipotekarne i auto kredite. Dodatno, banka je već klijentima koji koriste pozajmice na tekućim računima odgodila ažuriranje limita dozvoljenog prekoračenja po tekućem računu do 1.7. i u slučaju da su im u proteklom razdoblju od šest mjeseci prosječna primanja smanjena. “, zamolili su iz OTP banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 03:34