Dobre vijesti za klijente

OTP banka u veljači snižava kamatu na sve kredite s promjenjivom kamatnom stopom

OTP banka će sve svoje klijente pravovremeno i pisanim putem obavijestiti o smanjenju
Zgrada OTP banke u Splitu
 Vojko Bašić / Hanza Media

OTP banka će u veljači građanima koji imaju kredite s promjenjivim kamatnim stopama, a koje su vezane uz kretanje nacionalne referentne stope (NRS1), u veljači sniziti kamatne stope za 0,10 odnosno 0,16 postotnih bodova, najavljeno je u ponedjeljak iz te banke.

"OTP banka će u veljači sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjenjivom kamatnom stopom, a koje su vezane za kretanje nacionalne referentne stope (NRS1), pa će tako kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu u eurima biti niže za 0,16 postotnih bodova, a za kredite u kunama za 0,10 postotnih bodova", navodi se u priopćenju.

Iz OTP banke također ističu da su u posljednjih pet i pol godina "više od deset puta smanjivali kamatne stope građanima".

OTP banka će sve svoje klijente pravovremeno i pisanim putem obavijestiti o smanjenju kamatne stope te o novoj visini anuiteta i novom otplatnom planu.

"Također, iako je vrijednost šestomjesečnog EURIBOR-a u siječnju porasla za 0,03 postotna boda, OTP banka neće navedeno povećanje primijeniti na kredite vezane uz EURIBOR čime svoje klijente izravno štiti od povećanja kreditnih obveza", zaključuje se u priopćenju.

Nacionalna referentna stopa (NRS) je prosječni trošak financiranja bankarskog sektora, a izračunava ju Hrvatska udruga banaka (HUB) na osnovi objavljenih podataka Hrvatske narodne banke. NRS1 predstavlja troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih osoba, a NRS2 troškove financiranja iz sredstava prikupljenih depozita fizičkih i pravnih osoba nefinancijskog sektora.

HUB je krajem studenoga prošle godine objavio novi izračun NRS-a, koji je pokazao daljnji pad te stope.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. veljača 2024 22:59