Najveća donacija bolnici Sisak

OTP banka s 3,5 milijuna kuna pomaže nastradalima

OTP banka je u ovoj godini za sanaciju šteta od potresa, borbu protiv Covid-19 pandemije te opremanje dječjih odjela pomogla bolnice diljem Hrvatske s više od pet milijuna kuna

Za obnovu medicinske opreme, uređaja i objekata oštećenih u jakom potresu OTP banka donirala je bolnici Sisak 1,5 milijun kuna. Dodatnih milijun pomoći kuna banka će izdvojiti za pomoć Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji. U svom programu Zeleno svjetlo za poduzetništvo s dodatnih 500.000 kuna pružit će potrebnu pomoć stradalim poduzetnicima. Posebnim fondom od 500.000 kuna pomoći će svojim zaposlenicima čiji su domovi oštećeni potresom. Za svoje zaposlenike čiji su domovi stradali u potresu OTP banka je osigurala pola milijuna kuna za obnovu te hitnu financijsku pomoć od 15 tisuća kuna svakom pogođenom zaposleniku.

„U razornom potresu koji je u protekla dva dana uzrokovao velike štete na područjima Sisačko-moslavačke županije i središnje Hrvatske pogođeni su mnogi naši sugrađani, klijenti, suradnici, partneri i zaposlenici.

U teškim uvjetima dok svi koji rade u zdravstvenom sustavu ulažu iznimne napore u suzbijanju pandemije uzrokovane virusom Covid-19 i brinu o zdravlju svih nas, štete od potresa su još više otežale rad djelatnika Opće bolnice u Sisku. S obzirom na značaj bolnice za cijelu Sisačko-moslavačku županiju, kao i na broj pacijenata o kojima skrbe, OTP banka osjeća odgovornost i potrebu pomoći u saniranju štete nastale u potresu“, priopćili su iz OTP banke.

OTP banka je u ovoj godini za sanaciju šteta od potresa, borbu protiv Covid-19 pandemije te opremanje dječjih odjela pomogla bolnice diljem Hrvatske s više od pet milijuna kuna.

„Svi mi u OTP banci suosjećamo sa stanovnicima pogođenih područja, a obiteljima smrtno stradalih izražavamo našu sućut. U posebno teškoj su situaciji liječnici, medicinsko osoblje i njihovi pacijenti koji su u ovim i onako teškim vremenima doživjeli dodatni strah i stres. Iznimno cijenimo velike napore koje zdravstveni djelatnici u svim krajevima Hrvatske ulažu u liječenje pacijenata u ovim izazovnim okolnostima. Nadamo se da ćemo donacijom pomoći sisačkoj bolnici, stanovnicima ovog područja i barem malo olakšati situaciju. Stradalim gradovima smo osigurali pomoć kako bi mogli skrbiti za najteže nastradale. Posebno ćemo se pobrinuti da svi naši zaposlenici koji su izgubili domove u potresu dobiju pomoć i skrb koja im je potrebna,” izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2022 08:43