vrijedna donacija

OTP banka donirala 100.000 kuna Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu

Donaciju će fakultet iskoristiti za nabavu navigacijskog TMS uređaja
Sjedište OTP banke

OTP banka donirala je iznos od 100.000 kuna Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu za nabavu medicinske opreme.

Banka je ponosna na svoj uistinu partnerski odnos sa Sveučilištem u Splitu, a koji se očituje kroz aktivnu suradnju sa sastavnicama Sveučilišta i pomaganje aktivnostima brojnih fakulteta i njihovih studenata putem donacija. Treba istaći i kako je OTP banka ponosna nastavna baza Sveučilišta u Splitu, te poslodavac velikom broju diplomanata koji su svoje akademske titule stekli na istome, naglašava se u priopćenju za medije.

Kao još jednu potvrdu tog partnerskog odnosa, ali i brige za zdravstvenu skrb sugrađana iz banke ističu donaciju Zavodu za Neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, u iznosu od 100.000 kuna koju će fakultet iskoristiti za nabavu navigacijskog TMS uređaja (Nexstim NBT System 2, Smart Focus, Finska) za uvođenje terapije za oboljele od depresije, rezistentne na standardno farmakološko liječenje u suradnji s Klinikom za psihijatriju KBC-a Split.

“Medicinski fakultet u Splitu, s obzirom na svoja iskustva u primjeni navigacijskog TMS uređaja kao prva institucija u Republici Hrvatskoj, nabavom novog uređaja iskoristio bi svoje znanstveno-istraživačko iskustvo i potencijale te omogućio kliničku primjenu u pružanju sveobuhvatnog liječenja bolesnicima s depresijom primjenom najnovijeg uređaja visoke preciznosti i učinkovitosti. To je posebice važno u ovom vremenu pandemije uzrokovane koronavirusom SARS-CoV-2 i posljedicama koje već imamo i koje ćemo imati u domeni mentalnog zdravlja. Osim toga, pokretanje ovog hvalevrijednog projekta omogućit će osnaživanje naše znanstveno-istraživačke skupine na Zavodu za neuroznanost i suradnju s Katedrom i Klinikom za psihijatriju te produkciju visokokvalitetnih znanstvenih radova i još veću prepoznatljivost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu na međunarodnoj razini.” izjavio je prof. dr. sc. Zoran Đogaš, predstojnik Zavoda za neuroznanost koji je u suradnji s doc. dr. sc. Trpimirom Glavinom, pročelnikom Katedre i predstojnikom Klinike za psihijatriju, a uz suglasnost dekana prof. dr. sc. Ante Tonkića i ravnatelja KBC-a Split prof. dr. sc. Julija Meštrovića i pokrenuo ovu inicijativu.

OTP banka je uz ovu posljednju donaciju u 2020. godini donirala ukupno 3,4 milijuna kuna 10 bolnica iz svih dijelova Hrvatske pokušavajući pomoći zdravstvenim djelatnicima u njihovom predanom radu i borbi s pandemijom koronavirusa.

„Zahvaljujemo svim zdravstvenim djelatnicima koji brinu za naše zdravlje i u ovim su vremenima posebno izloženi kako bi pomagali svojim sugrađanima. Ovom posljednjom donacijom iskazujemo brigu i za mentalno zdravlje čiju smo važnost osvijestili posebno u ovim vremenima nužne izolacije i posljedične otuđenosti.„ izjavio je Zvonimir Akrap, član Uprave OTP banke, prilikom dodjele ove značajne donacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2022 18:51