Rekordni rezultati

Otok Rab ostvario dva mil. noćenja turista, najviše gostiju stiglo iz Njemačke i Austrije

Otok Rab je i ove sezone jedna od najdražih destinacija za turiste
Otok Rab
 Turistička zajednica grada Raba // PRESS

Otok Rab ove je sezone do 3. rujna ostvario dva milijuna noćenja, što je dan ranije nego prošle godine. U prvih devet mjeseci najviše noćenja ostvareno je u objektima u domaćinstvu (1.127 milijuna), a slijede kampovi s više od 382 tisuća ostvarenih noćenja, hoteli s gotovo 309 tisuća, dok su preostala noćenja ostvarena u ostalim vrstama smještajnih objekata.

Top pet nacija koje su ljetovale na otoku Rabu do postizanja dvomilijuntog noćenja u 2018. godini su: Nijemci s više od 755 tisuća noćenja, Austrijanci s gotovo 217 tisuća noćenja, Hrvati sa 190 tisuća noćenja, Slovenci s gotovo 160 tisuća noćenja te Mađari sa 157 tisuća noćenja.

Što se tiče dolazaka na otok Rab u prvih devet mjeseci, Nijemci i dalje drže prvo mjesto s gotovo 82 tisuće dolazaka, slijede ih Austrijanci s više od 33 tisuće dolazaka, treće mjesto zauzimaju Mađari s gotovo 27 tisuća dolazaka, a slijede ih Talijani i Slovenci s više od 21 tisuću dolazaka.

Ovogodišnji turistički rezultati na otoku Rabu na razini su prošlogodišnjih rekorda. Od 1. siječnja do 3. rujna ostvareno je više od dva milijuna noćenja (2.012.698) uz porast od 0,5 posto u odnosu na prošlu godinu.

Turistička zajednica grada Raba // PRESS
Otok Rab

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 21:26