compingova transakcija

Otkrivamo detalje preuzimanja jedinog hrvatskog neovisnog podatkovnog centra

Preuzimanjem većine Megatrendova poslovanja dobili smo i njihov odjel poslovne analitike, kao i infrastrukturni odjel, u kojima radi 20-ak vrhunskih stručnjaka, kaže predsjednik Uprave Compinga
Alojzije Jukić i Anđelka Strajher
 Ranko Suvar/Cropix

Comping, sedma najprofitabilnija IT tvrtka u Hrvatskoj, preuzela je jedini hrvatski, neovisni data centar. Tvrtka Comping, koja je jedna od pet najvećih sistemskih integratora kod nas, preuzela je većinu poslovanja tvrtke Megatrend poslovna rješenja. Iznos akvizicije nije poznat. No, obje tvrtke potvrdile su da je Megatrendovo poslovanje bilo pozitivno te da će Compingu u ovoj godini podići prihod za 20 milijuna kuna, na oko 220 milijuna kuna.

Alojzije Jukić, predsjednik Uprave Compinga, kaže da će ovom transakcijom dobiti vlastiti data centar, smješten u Buzinu u Zagrebu, i tako proširiti svoje cloud usluge podrške velikim tvrtkama i bankama te krenuti u još jaču monetizaciju vlastite IoT platforme.

- Živimo u vrijeme kad se generiraju velike količine podataka, a preuzimanjem većine Megatrendova poslovanja dobili smo i njihov odjel poslovne analitike, kao i infrastrukturni odjel, u kojima radi 20-ak vrhunskih stručnjaka - kaže Jukić.

Anđelka Strajher, generalna direktorica Megatrenda, ističe da već neko vrijeme prima ponude za preuzimanje tvrtke.

- Compingova ponuda bila je najbolja jer znam da će zaposlenici koji tamo prelaze imati iste uvjete rada, postati dio korporativne kulture koja je slična našoj i gdje se rad cijeni na sličan način - napominje Strajher.

Dodaje da će oni raditi pod brendom Data Target, a i ona ostaje u biznisu, odnosno Megatrend poslovna rješenja nastavljaju s poslovanjem, ali u novom, smanjenom obujmu.

- Lani su nam neki klijenti doslovno propali, ali kod drugih se obujam posla povećao tako da smo, unatoč pandemiji, nastavili poslovati uredno. Mi godišnje generiramo oko 30 do 35 milijuna kuna prihoda i do milijun kuna dobiti - zaključuje Strajher.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:27