dodatan iskorak

Osnovano Znanstveno vijeće JGL-a: ‘Veliki napredak za naše timove i Hrvatsku‘

U vijeću je deset međunarodnih eksperata iz područja farmakologije, pretkliničkih, kliničkih i regulatornih faza razvoja lijeka, dizajna farmaceutskih proizvoda...
 Matija Djanjesic/Cropix

Zannstveno vijeće Jadran Galenskog Laboratorija (JGL), nezavisno i međunarodno tijelo koje okuplja domaće i inozemne stručnjake, koje će ojačati znanstveni profil projekata istraživanja i razvoja te farmaceutske kompanije, osnovano je u Rijeci, priopćeno je iz JGL-a.

U vijeću je deset međunarodnih eksperata iz područja farmakologije, pretkliničkih, kliničkih i regulatornih faza razvoja lijeka, dizajna farmaceutskih proizvoda, sustava i tehnologija dostave lijeka s praktičnim, regulatornim, kliničkim i industrijskim iskustvom. Iz JGL-a navode da je riječ o vrhunskim znanstvenicima i stručnjacima. To su Jag Ahluwalia, Andreas Bilstein, Henning H. Blume, Vasil Ivanovič Popovič, Sonja Jandroković, Stipan Jonjić, Jasmina Lovrić, Marina A. Mokronosova, Özgen Özer i Vladimir Trkulja.

Glavni izvršni direktor JGL-a Mislav Vučić istaknuo je da JGL želi biti inovator u razvoju naprednih, diferenciranih proizvoda u tri strateška terapijska područja te tvrtke - gripi i prehladi, oftalmologiji i dermatologiji.

"Paralelno s realizacijom projekta INTEGRA 2020, kojim ćemo objediniti i snažno ojačati naše istraživačko-razvojne i proizvodne kapacitete, osnivanje Znanstvenog vijeća je dodatan iskorak u razvoju inovativnih proizvoda, kojim stvaramo svoj znanstveno-inovacijski ekosustav," rekao je.

Naveo je da je cilj tog tijela da, u suradnji s timom JGL-a, usmjerava postojeće i razvija nove ideje za proizvodni i tehnološki portfelj kompanije s čvrstim znanstvenim obrazloženjem.

Znanstvenim vijećem JGL-a koordinira direktorica Znanstveno-stručnih operacija Zdravka Knežević, koja je, kako je istaknuto, sudjelovala u nizu sličnih, globalnih projekata.

Ima više od 30 godina iskustva u području istraživanja i razvoja, registracija te klinike i medicine, a u početku godine pridružila se timu JGL-a.

"Vjerujem da je ovo velik napredak za JGL, naše timove i Hrvatsku, jer ćemo moći razvijati nove proizvode u korist naših pacijenata i potreba liječenja koje nam nosi današnji život, a u čemu znanost vodi glavnu riječ", kazala je Knežević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. veljača 2024 00:51