Skok

Oporavak rezervacija smještaja putem Airbnb-ja

Ilustracija
 Chris Batson / Alamy / Alamy / Profimedia

Digitalna tvrtka za rezervaciju smještaja Airbnb izvijestila je da je 8. srpnja zabilježila milijun rezervacija širom svijeta, koje su tako ponovo dosegnule pretpandemijsku razinu.

Veliki dio rezervacija povezan je s putovanjima koja će početi 7. kolovoza ili prije tog datuma, objavili su u utorak iz Airbnb-ja.

Naglašavaju i da su rezervacije 8. srpnja ponovo dosegnule razinu koju su bilježile početkom ožujka, prije faze naglog širenja koronavirusa u svijetu.

Skok rezervacija objašnjavaju, između ostalog, suspregnutom potražnjom, dodajući da najveći dio rezervacija čine one s povoljnijim cijenama smještaja, na destinacijama bližim matičnim zemljama putnika.

Potražnja za smještajem naglo je pala u proteklim mjesecima budući da su milijuni turista zbog pandemije otkazali planirani odmor, ljudi su manje posjećivali udaljene članove obitelji a naglo su pala i poslovna putovanja.

Airbnb je u takvim okolnostima obustavio marketinške aktivnosti i smanjio broj zaposlenih za četvrtinu, podsjeća Reuters.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 10:17