Dvije prestižne nagrade

Ookla potvrdila: HT ima najbržu mobilnu mrežu i najbolju pokrivenost signalom u Hrvatskoj

Nagradu je dodijelila američka tvrtka Ookla kao vodeća svjetska kompanija u testiranju i analiziranju internet prometa
Sky Office Tower, logo HT-a
 Dragan Matić / Hanza Media

Hrvatski Telekom, vodeći domaći telekomunikacijski operator, dobitnik je nagrade za najbržu mobilnu mrežu i za najbolju pokrivenost u Hrvatskoj.

Nagradu je dodijelila američka tvrtka Ookla kao vodeća svjetska kompanija u testiranju i analiziranju internet prometa. Putem njihove platforme za testiranje brzine interneta, speedtest.net dnevno se pokrene više od 10 milijuna testova od strane korisnika. Tako Ookla ima najveću globalnu bazu podataka o performansama fiksnih i mobilnih mreža diljem svijeta.

Usporedbom korisnički pokrenutih testova na njihovoj platformi, tijekom prvog i drugog kvartala 2019. godine, američka kompanija dobila je uvid u brzinu prijenosa internetskih podataka kod svih glavnih mobilnih operatera u zemlji. Rezultati testiranja pokazali su da je HT postigao znatno bolje rezultate u brzinama mobilnih preuzimanja i učitavanja, kao i mobilne pokrivenosti od drugih operatora.

- Ponosni smo na još jednu potvrdu kvalitete naše mobilne mreže, a posebno na činjenicu da nam ova potvrda dolazi od strane korisnički pokrenutih testiranja. Ookla testovi etablirani su kao svjetski standard mjerenja korisničkog iskustva jer su realizirani od strane korisnika, u stvarnim uvjetima, na uređajima kojima korisnici svakodnevno pristupaju našoj mreži, izjavio je Boris Drilo, član Uprave i glavni direktor za tehniku i informacijske tehnologije Hrvatskog Telekoma.

Inače, HT ove godine završava proces potpune modernizacije mobilne mreže u koju je u dvije godine investirao preko milijardu kuna. Osim razvoja 5G mreze, rade i na modernizaciji radijske mreža prema SRAN konceptu - tehnologiji koja osigurava koegzistenciju 2G, 3G i 4G mreže na istoj opremi, utrostručuju kapacitet 4G mreže i osiguravaju podršku za IoT sustav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:58