ZAHTJEVAN PROJEKT

Oglasili su se i iz Privredne banke, javljaju da su i oni uspješno proveli uvođenje eura

‘Ulazak u europodručje pozitivno će djelovati na naše gospodarstvo i hrvatski bankarski sustav‘

PBZ

 Iva Pahlić/

Oglasili su se danas i iz Privredne banke, javljaju da su uspješno proveli uvođenje eura. PBZ poslovnice su danas, 2. siječnja otvorene kao i svaki drugi radni dan, sukladno redovnom radnom vremenu. Klijenti, građani i poslovni subjekti mogu nesmetano koristiti sve kartične usluge, bankomate i PBZ digitalno bankarstvo, naveli su u svom priopćenju.

Podsjećaju da do 15. siječnja 2023. građani mogu bez naknade podizati gotovinu debitnom karticom na bankomatima drugih banaka u Hrvatskoj, a da najbliži aktivni bankomat za isplatu eura mogu pronaći pomoću karte na https://bankomati.hub.hr/

Predsjednik uprave PBZ-a Dinko Lucić je rekao kako je to bio zaista vrlo složen i zahtjevan projekt: "Uspjeli smo provesti taj projekt. Banke su bile jedan od ključnih aktera u procesu uvođenja eura i čestitam svim djelatnicima PBZ Grupe kao i svim drugim dionicima koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli uspješnosti uvođenja eura kao službene valute u Republici Hrvatskoj".

"Ulazak u europodručje pozitivno će djelovati na naše gospodarstvo i hrvatski bankarski sustav. Učinit će nas konkurentnijim i otpornijim nego što je to bilo izvan europodručja. Najkraći put od ulaska u ERM II do uvođenja eura, koji je za Hrvatsku bio kraći 11 dana od Slovenije ili čak 225 dana od Slovačke veliki je kompliment Vladi RH, Ministarstvu financija i HNB-u, ali je predstavljao i veliki izazov za banke da tako brzo provedu najsloženiji projekt koji zahtijeva angažman svih dijelova banke. Stoga smo zadovoljni što smo sve zadatke izvršili u skladu s očekivanjima i omogućili našim klijentima, koji su centar naših nastojanja, nesmetanu tranziciju u ovu veliku svjetsku valutu s podizanjem funkcionalnosti naših kanala već nekoliko minuta iza ponoći, u Novoj godini“, naveo je Lucić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:38