ZAMJENA ZA SPORT KLUB

Oglasili se iz A1 nakon vijesti koja je odjeknula Hrvatskom: ‘Postavili su neprihvatljive uvjete, uvodimo Arenu Sport‘

Ističu kako je unatoč nastojanjima da osiguraju nastavak prikazivanja SK kanala, vlasnik TV prava postavio neprihvatljive uvjete za produljenje ugovora
Jiří Dvorjančanský, član Uprave i glavni direktor A1
 Bruno Konjevic/Cropix

Nakon što je tijekom jutra objavljeno kako kanali United Medije, N1 i Sport Klub, više neće biti dostupni korisnicima A1 TV-a, oglasili su se iz A1.

- Korisnici A1 usluga od 29. ožujka mogu uživati u još bogatijem sportskom programu na Arena sport kanalima koji postaju dio A1 TV ponude - priopćili su iz telekoma. Ovom suradnjom A1 Hrvatska će proširiti ponudu sportskog sadržaja s deset Arena Sport kanala, ali i drugima sportskim kanalima poput Arena Fight i Arena Esports. Arena sport 1-6 bit će dostupni od 29. ožujka, potpuno novi kanali Arena sport 7-10 od 1. srpnja, a sve nove kanale fanovi sporta pratit će u HD kvaliteti slike.

Arena Sport TV politikom okrupnjavanja atraktivnih sportskih natjecanja u 2021. izrasla je u najvećeg agregatora premium sportskog sadržaja u regiji i time postala pružatelj najtraženijih i najgledanijih sportskih događaja. A1 Hrvatska prepoznala je potrebe i želje svojih korisnika te je ugovorom koji je sklopila s Arena Sportom osigurala najbolji sportski sadržaj sve do sredine 2024. godine. Osim natjecanja koja se već emitiraju, poput 1. HNL, talijanske Serie A, francuske nogometne lige, NBA-a i ostalog, na Arena sport kanalima će korisnici A1 TV usluge u sljedećem trogodišnjem ciklusu moći uživati i u ostalim najprestižnijim nogometnim natjecanjima poput UEFA Lige prvaka, UEFA Europa Lige, novog natjecanja UEFA konferencijske lige te španjolske La Lige. Uz to, Arena Sport kanali donose i mnogobrojna domaća i regionalna natjecanja poput košarkaških liga – regionalne ABA i Hrvatske Premier, regionalnih rukometnih i vaterpolskih liga, kao i rukometnu EHF Ligu prvaka, auto-moto i brojna druga natjecanja.

- Ulaganje u prvoklasni sadržaj ulaganje je u zadovoljstvo korisnika, što je nama u A1 Hrvatska najvažnije. Korisnicima smo u kontinuitetu od 2018. do 2024. osigurali uživanje u UEFA Ligi prvaka, a ovom najprestižnijem i najgledanijem nogometnom natjecanju sada pridodajemo još više raznolikog i atraktivnog sportskog sadržaja. Nastavit ćemo i dalje pratiti trendove i želje korisnika, unaprjeđivati našu ponudu i korisničko iskustvo opravdavajući poziciju operatora u kojeg se korisnici mogu pouzdati kad je u pitanju pružanje najboljeg TV sadržaja - istaknula je povodom najave proširenja sportske ponude glavna direktorica za privatne korisnike Ivana Marković.

Do 1. srpnja u A1 TV ponudu bit će dodana ukupno 23 nova kanala.

Svi A1 TV korisnici u promotivnom će razdoblju od 29. ožujka do 1. srpnja imati dostupne Arena Sport 1 – 6 kanale u svojem osnovnom TV paketu, bez dodatne naknade, dok po isteku promotivnog razdoblja cijene TV paketa ostaju iste kao i prije dolaska Arene Sport na A1 TV. Nova, ekskluzivnija i atraktivnija ponuda sportskih programa istovremeno će zamijeniti Sport Klub kanale, koji više neće biti u ponudi od 29. ožujka.

Iz A1 TV-a ističu kako je unatoč nastojanjima da osiguraju nastavak prikazivanja tih kanala, vlasnik TV prava uz gubitak nekih atraktivnih natjecanja postavio neprihvatljive uvjete za produljenje ugovora. Njihovim prihvaćanjem, kažu u priopćenju A1, 'pružanje TV usluge korisnicima više ne bi bilo moguće pod jednako povoljnim uvjetima'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. prosinac 2023 22:15