Jiří Dvorjančanský, član Uprave i glavni direktor A1
 Bruno Konjevic/Cropix
ZAMJENA ZA SPORT KLUB

Oglasili se iz A1 nakon vijesti koja je odjeknula Hrvatskom: ‘Postavili su neprihvatljive uvjete, uvodimo Arenu Sport‘

Ističu kako je unatoč nastojanjima da osiguraju nastavak prikazivanja SK kanala, vlasnik TV prava postavio neprihvatljive uvjete za produljenje ugovora
Piše: Novac.hrObjavljeno: 15. ožujak 2021. 12:06

Nakon što je tijekom jutra objavljeno kako kanali United Medije, N1 i Sport Klub, više neće biti dostupni korisnicima A1 TV-a, oglasili su se iz A1.

- Korisnici A1 usluga od 29. ožujka mogu uživati u još bogatijem sportskom programu na Arena sport kanalima koji postaju dio A1 TV ponude - priopćili su iz telekoma. Ovom suradnjom A1 Hrvatska će proširiti ponudu sportskog sadržaja s deset Arena Sport kanala, ali i drugima sportskim kanalima poput Arena Fight i Arena Esports. Arena sport 1-6 bit će dostupni od 29. ožujka, potpuno novi kanali Arena sport 7-10 od 1. srpnja, a sve nove kanale fanovi sporta pratit će u HD kvaliteti slike.

Arena Sport TV politikom okrupnjavanja atraktivnih sportskih natjecanja u 2021. izrasla je u najvećeg agregatora premium sportskog sadržaja u regiji i time postala pružatelj najtraženijih i najgledanijih sportskih događaja. A1 Hrvatska prepoznala je potrebe i želje svojih korisnika te je ugovorom koji je sklopila s Arena Sportom  osigurala najbolji sportski sadržaj sve do sredine 2024. godine. Osim natjecanja koja se već emitiraju, poput 1. HNL, talijanske Serie A, francuske nogometne lige, NBA-a i ostalog, na Arena sport kanalima će korisnici A1 TV usluge u sljedećem trogodišnjem ciklusu moći uživati i u ostalim najprestižnijim nogometnim natjecanjima poput UEFA Lige prvaka, UEFA Europa Lige, novog natjecanja UEFA konferencijske lige te španjolske La Lige. Uz to, Arena Sport kanali donose i mnogobrojna domaća i regionalna natjecanja poput košarkaških liga – regionalne ABA i Hrvatske Premier, regionalnih rukometnih i vaterpolskih liga, kao i rukometnu EHF Ligu prvaka, auto-moto i brojna druga natjecanja.

- Ulaganje u prvoklasni sadržaj ulaganje je u zadovoljstvo korisnika, što je nama u A1 Hrvatska najvažnije. Korisnicima smo u kontinuitetu od 2018. do 2024. osigurali uživanje u UEFA Ligi prvaka, a ovom najprestižnijem i najgledanijem nogometnom natjecanju sada pridodajemo još više raznolikog i atraktivnog sportskog sadržaja. Nastavit ćemo i dalje pratiti trendove i želje korisnika, unaprjeđivati našu ponudu i korisničko iskustvo opravdavajući poziciju operatora u kojeg se korisnici mogu pouzdati kad je u pitanju pružanje najboljeg TV sadržaja - istaknula je povodom najave proširenja sportske ponude glavna direktorica za privatne korisnike Ivana Marković.

Do 1. srpnja u A1 TV ponudu bit će dodana ukupno 23 nova kanala.

Svi A1 TV korisnici u promotivnom će razdoblju od 29. ožujka do 1. srpnja imati dostupne Arena Sport 1 – 6 kanale u svojem osnovnom TV paketu, bez dodatne naknade, dok po isteku promotivnog razdoblja cijene TV paketa ostaju iste kao i prije dolaska Arene Sport na A1 TV. Nova, ekskluzivnija i atraktivnija ponuda sportskih programa istovremeno će zamijeniti Sport Klub kanale, koji više neće biti u ponudi od 29. ožujka.

Iz A1 TV-a ističu kako je unatoč nastojanjima da osiguraju nastavak prikazivanja tih kanala, vlasnik TV prava uz gubitak nekih atraktivnih natjecanja postavio neprihvatljive uvjete za produljenje ugovora. Njihovim prihvaćanjem, kažu u priopćenju A1, 'pružanje TV usluge korisnicima više ne bi bilo moguće pod jednako povoljnim uvjetima'.

Linker
15. ožujak 2021 18:06