NOVA UDRUGA

Održana Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike: Denis Čupić izabran za predsjednika

Na Osnivačkoj skupštini imenovana su i tri člana Savjeta Udruge, tijela koje nadzire rad udruge.
Denis Čupić

U prostorijama trgovačkog centra Westgate danas je održana Osnivačka skupština Udruge trgovine i logistike (UTIL), točnije nove interesne udruge koja okuplja tvrtke prehrambene i neprehrambene trgovine te logistike, sektora koji prirodno čine objedinjeni lanac.

Novoosnovanu Udrugu trgovine i logistike, koja će s radom započeti po upisivanju u Registar udruga RH, trenutno čini 12 tvrtki utemeljitelja koji predstavljaju važne dionike i lidere u maloprodaji i veleprodaji hrane i pića, trgovini namještajem, renomiranim modnim i sportskim brendovima te robom široke potrošnje, kao i u upravljanju trgovačkim centrima i logistici. Ciljevi rada UTIL-a su smanjenje troškova poslovanja industrije i održivi rast u skladu s ciljevima održivog razvoja poslovanja te unapređenje poslovnog i zakonodavnog okvira, kao i daljnja harmonizacija s najboljim EU praksama.

Na sjednici Osnivačke skupštine za predsjednika UTIL-a je izabran Denis Čupić, vlasnik i predsjednik uprave F.O. Grupe, a za članove Upravnog odbora su izabrani član uprave Konzuma Tomislav Kramarić, predsjednik uprave Emmezete Slobodan Školnik, izvršni direktor Schenkera Saša Baleta te direktorica LPP Hrvatska Ana Babić.

Ujedno su imenovana i tri člana Savjeta Udruge, tijela koje nadzire rad udruge, i to Stjepan Roglić, potpredsjednik NO Orbico Grupe, Tomislav Bagić predsjednik uprave Tiska te Dinko Magazin, predsjednik Uprave Polleo Sporta.

- Osnivanjem i djelovanjem UTIL-a želimo povećati konkurentnost tvrtki u lancu opskrbe te omogućiti uspješnije poslovanje industrije koja po svojim godišnjim prihodima, broju zaposlenika i doprinosu u državni proračun predstavlja jednu od ključnih gospodarskih grana u Hrvatskoj. Sa svim dionicima i donositeljima odluka relevantnih za naše gospodarske djelatnosti te svim interesnim udruženjima želimo ostvariti konstruktivan i afirmativan dijalog, stavljajući na raspolaganje znanje i ekspertizu tvrtki članica s ciljem stvaranja uvjeta za dugoročno održiv i još uspješniji razvoj industrije. Danas se okupilo 12 tvrtki utemeljitelja, ali to je tek početak - izjavio je predsjednik Udruge trgovine i logistike, Denis Čupić.

Industriji trgovine i logistike, dodao je, a u kontekstu najavljenih izmjena i dopuna zakonskih regulativa; od Zakona o trgovini, uvođenja Eura, pravedne regulacije e-trgovine itd., te u kontekstu značajnog povećanja troškova poslovanja itekako je potrebna organizacija koja će biti fokusirana primarno na ove teme.

- Zato vjerujemo i nadamo se da će nam se po početku rada pridružiti i druge tvrtke iz našeg sektora jer svi dijelimo iste izazove i probleme – zaključio je Čupić.

Održanom Osnivačkom skupštinom pokrenuti su koraci za osnivanja udruge, a po upisu u Registar udruga Ministarstva rada i socijalne skrbi, Udruga će službeno započeti s radom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:28