DOBRE BROJKE

Odlična predsezona u Poreču, prešli su milijun noćenja: ‘Dominiraju njemačko i austrijsko tržište‘

Izniman je to rezultat, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik

Ilustracija

 Goran Šebelić/Cropix

Poreč je 28. lipnja prema podacima E- visitora ostvario milijunto turističko noćenje. Od početka godine ostvareno je 225.000 dolazaka, što predstavlja povećanje od 5% u odnosu na 2019. godinu. Odlična predsezona ispunjena brojnim sportskim manifestacijama prelila se i na turističku sezonu, a 50% svih gostiju čine gosti iz Njemačke i Austrije, nakon kojih slijede Slovenci, domaći gosti i Talijani.

Izniman je to rezultat, rekao je direktor Turističke zajednice Grada Poreča Nenad Velenik, jer je brojka realizirana na isti dan kao i rekordne 2019. godine, a pritom Poreč ima manje smještajnih kapaciteta nego 2019. zbog toga jer su dva hotela trenutno van funkcije.

- Sudeći prema dosadašnjem broju ostvarenih noćenja, Poreč ide ususret odličnoj turističkoj sezoni. Ostvarujemo odličnu popunjenost kroz cijelo razdoblje predsezone, ali i kroz lipanj u kojem smo u ovom trenutku ostvarili više od 510.000 noćenja. Sport, odnosno velike sportske grupe utjecale su na to da odradimo iznadprosječnu predsezonu koja je u nekim terminima bila i do 30% bolja od rekordne 2019. godine.

Njemačko i austrijsko tržište dominiraju u destinaciji što nam daje vjetar u leđa oko uspješno odrađenih marketinških aktivnosti u suradnji s regionalnom turističkom zajednicom. Ohrabruju rezultati s talijanskog tržišta koje je opet u igri, a čini se da trend domaćih gostiju govori u prilog tome da smo se kroz dvije korona - godine repozicionirali i na domaćem tržištu, koje je kumulativno bolje i do 32% u odnosu na 2019. godinu. Trenutno se popunjavaju srpanj i kolovoz i, ukoliko booking nastavi istim intenzitetom, na pragu smo još jedne odlične, možda, i rekordne turističke sezone, rekao je Velenik.

Pritom je najavio vrlo raznolik program Porečkog ljeta, programa koji će se dodatno obogatiti tijekom ljetnih mjeseci, a prilagođen je za sve generacije.

- Kao kulisu smo odabrali ili Trg slobode ili gradsku rivu kojoj želimo pristupiti s potrebnom pažnjom te je dodatno valorizirati. Odabirući programe željeli smo zadovoljiti sve dobne skupine te mnogobrojnim gostima Poreča i Poreštine, kao i našim dragim sugrađankama i sugrađanima pružiti dodatni motiv dolaska u grad. Svi će programi biti objavljeni na mrežnim stranicama TZ-a www.myporec.com kao i na aplikaciji Moove, a dodatno TZ štampa i mjesečnu tiskanu verziju koja se može podignuti na recepciji informativnog centra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:55