ŠIROKA RUKA

Od svih zemalja u kojima Glovo posluje, a nije ih mali broj, Hrvati daju najveće napojnice: tri grada su se posebno isprsila

Zna i i dan u kojem se najčešće naručuje preko Glova...

Glovo dostavljač

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Hrvatski građani su prvi po broju napojnica u svih 25 zemalja u kojima Glovo posluje, a najveće napojnice davane su u Šibeniku, Čakovcu i Rijeci, izvijestili su u srijedu iz Glova, jedne od vodećih aplikacija za dostavu više kategorija proizvoda.

Prošle godine gradovi u kojima su domaći korisnici najviše davali napojnice bili su Šibenik (s više od 23 posto domaćih kupaca), Čakovec (22 posto) i Rijeka (21,5 posto). Zagreb je 11. na ljestvici gradova koji daju napojnice u Hrvatskoj, s 19,21 posto kupaca.

Iz Glova su predstavili trendove naručivanja u 2022. godini na temelju aktivnosti hrvatskih korisnika u 29 gradova, koji su među ostalim pokazali da korisnici aplikacije Glovo u Hrvatskoj preferiraju američku, talijansku i bliskoistočnu hranu, a najdraža jela su im hamburgeri, pizze i ćevapi.

Podaci pokazuju rastuću sklonost hrvatskih građana tradicionalnoj hrani (rast od118 posto u narudžbama u odnosu na 2021.) i zdravoj hrani (rast od 60 posto).

Jedna od najpopularnijih kategorija u bili su proizvodi “cvijeće i darovi” sa 65 posto više narudžbi, navodi se u priopćenju.

Najviše cvijeća hrvatski građani lani su naručili za valentinovo, a vlasnici kućnih ljubimaca također su prošle godine imali 162 posto više narudžbi. Najviše narudžbi bilo je između 10 i 11 sati, pokazali su podaci.

Hrvatski korisnici aplikacije Glovo najviše naručuju petkom.

Hrvatski rekorder po broju narudžbi u 2022. je korisnik s ukupno 648 narudžbi, dok je najveću vrijednost narudžbe u 2022. ostvario jedan korisnik iz Splita - 8.500 kuna za pametni telefon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 16:52