Edukacija

Od studenoga master studij u Zagrebu već za pet tisuća eura

Program koji je prilagođen novoj poslovnoj stvarnosti SSBM je izradio surađujući s tvrtkama i Deloitteom
Učionica fakulteta Swiss School of Business and Management
 Swiss School of Business and Management

Zagrebačko Trnje ove jeseni postaje novi dom međunarodne poslovne škole s predavačima koji dolaze s uglednih svjetskih visokoobrazovnih institucija.

Fleksibilni program

U studenome će, naime, u poslovnoj zgradi u blizini Nacionalne sveučilišne knjižnice poznata Swiss School of Business and Management (SSBM) pokrenuti tri obrazovna programa na master studiju.

Preciznije, riječ je o Global MBA programu koji je namijenjen osobama koje imaju do pet godina radnog iskustva te o Executive MBA za one koji imaju ipak nešto više staža, a studenti će imati mogućnost tzv. Blended programa, odnosno kombiniranja online nastave s onim tradicionalnim tipom koji zahtijeva fizičku prisutnost predavanjima.

- To je zapravo vrlo fleksibilan program. Naši studenti su biznismeni, svi rade i zauzeti su pa na ovaj način, ako ne stignu otići na predavanje, propuštenu nastavu mogu nadoknaditi putem interneta - objasnili su za Jutarnji list u SSBM-u - u kojem će svi studenti koji će pohađati online nastavu koristiti, kako su nam se pohvalili u švicarskoj školi, istu platformu, poput studenata prestižnih Harvarda i MIT-a.

Iako se već sama pomisao na ovakvo obrazovanje odmah povezuje s visokim troškovima, u odnosu na druge škole sličnih programa u regiji, u SSBM-u tvrde da imaju znatno niže troškove studiranja, a u slučaju da studenti nisu zadovoljni kvalitetom nastave, u prvom mjesecu mogu otkazati program i dobit će povrat uplaćenog novca.

Mogućnosti i želje

- Prema financijskim mogućnostima studenata i njihovim željama za dodatnim usavršavanjem, osim što nudimo različite programe studiranja, u ponudi imamo različite programe plaćanja studija.

Primjerice, ovisno o odabranom programu master studija, čija se nastava izvodi putem interneta, tzv. online MBA, cijene se kreću od 5000 pa do 13.000 eura - objasnili su nam u švicarskoj poslovnoj školi.

Swiss School of Business and Management
Prostori fakulteta Swiss School of Business and Management

Osim za online nastavu, tri mogućnosti postoje i za studente koji preferiraju odlaske na predavanja koja će se održavati upravo u našem glavnom gradu. U Zagrebu će, pak, studenti SSBM-a za 7000 eura moći pohađati Global program, a za 500 eura više mogu biti polaznici Executive programa. Oni koji će se odlučiti za kombinaciju online i offline programa morat će izdvojiti 6500 eura.

Inače, nastava će se održavati na engleskom jeziku, a studenti biraju između tri smjera, Globalnog i međunarodnog menadžmenta, Menadžmenta u području ljudskih resursa te Globalnih financija i bankarstva.

Predmeti

- Fokus će biti menadžment, ali sa specijalizacijama u financijama, marketingu, prodaji, ljudskim resursima, računovodstvu, porezima i nabavi, kako bi student mogao primijeniti stečeno znanje u bilo kojoj hrvatskoj i stranoj kompaniji u svijetu - pohvalili su se za Jutarnji list. A riječ je o predmetima poput Strateške prednosti, Analize podataka za donošenje odluka i Projektnog menadžment, koji su neki od obaveznih predmeta na tim smjerovima, a studenti kao izborne predmete mogu slušati Big Data i umjetnu inteligenciju, Robote, ljude, HR i probleme u vodstvu, kao i Digitalnu transformaciju i budućnost posla.

Takav program koji je prilagođen novoj poslovnoj stvarnosti SSBM je izradio surađujući s međunarodnim tvrtkama i konzultantskom kućom Deloitte, čiji će predavači sudjelovati u nastavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:27