NOVI UDAR

Od petka opet poskupljuju cigarete: Najveći proizvođač na našem tržištu objavio nove cijene

Ukupno je TDR oglasio nove cijene za 54 marke cigareta s prosječnim rastom od tri posto

Ilustracija, pepeljara

 Mnfirst Light/Alamy/Profimed/Mnfirst Light/alamy/profimed

Od petka, 2. lipnja cigarete Tvornice duhana Rovinj (TDR), najvećeg proizvođača i distributera cigareta na domaćem tržištu, bit će skuplje od deset do petnaest centi za paketić, ovisno o marki.

Prema novom cjeniku TDR-a koji je objavila Carina, cijena najprodavanijih marki ‘Rothmansa‘ od petka ‘skače‘ s 3,85 na četiri eura, ‘Dunhill‘ i ‘Lucky Strike‘ idu s 4,25 na 4,40 eura, a cijene ‘Walter Wolfa‘ rastu s 4,40 na 4,50 eura.

Ukupno je TDR oglasio nove cijene za 54 marke cigareta s prosječnim rastom od tri posto. Za dio proizvoda te tvornice 2. lipnja cijene se neće mijenjati. Neće, među ostalim, biti rasta cijene nekoliko marki ‘Pall Malla‘, ‘Yorka‘ i ‘Larga‘.

Prije TDR-a, nove je cijene oglasio i drugi najveći ‘igrač‘ na domaćem duhanskom tržištu, ‘Philip Morris‘, povećavši cijene za devet do petnaest centi po paketiću, ovisno o marki, primjerice, ‘Marlbora‘ ili ‘Chesterfielda‘. I u ožujku ove godine neki manji distributeri povećali su cijene cigareta.

Od početka ove godine TDR je donio tri odluke o cijenama cigaretama, s tim da je 1.siječnja, zbog konverzije, istaknuo nove cijene u eurima, bez povećavanja ili smanjivanja cijena. Zatim je, krajem siječnja, rovinjska tvornica za dio svojih proizvoda smanjila cijene za prosječnih pet centi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:53