Novi smjerovi

Od jeseni Sveučilište VERN' studentima nudi tri preddiplomska sveučilišna studija

Od danas studenti na Sveučilištu VERN' mogu studirati tri nova preddiplomska sveučilišna studija
Branko Štefanović
 Boris Kovačev / HANZA MEDIA

Hrvatska je bogatija za jedno novo sveučilište, prvo i za sada jedino nastalo po postojećoj zakonskoj regulativi, usklađeno s najvišim međunarodnim visokoobrazovnim standardima kvalitete.

Od danas studenti na Sveučilištu VERN' mogu studirati tri nova preddiplomska sveučilišna studija koji će im omogućiti efikasnu i brzu integraciju na tržište rada, odnosno zapošljavanje i samozapošljavanje: Cyber komunikacije i znanost o mreži, Internet stvari i Transmedijsku dramaturgiju.

„Unaprjeđenju hrvatskog visokog obrazovanja, VERN' je doprinio brojnim iznimno vrijednim i korisnim inicijativama. Sama pojava privatnih visokih učilišta, zatim implementacija 'Bolonje', interaktivno studiranje i 'studentocentričnost' kao fokus na potencijale svakog pojedinog studenta, afirmacija stručnih studija, uključivanje poduzetništva u studijske programe i njihova prilagodba potrebama gospodarstva… da ne nabrajam dalje, sve to ima korijene u poletnom tridesetogodišnjem razvoju VERN'a, razvoju koji upravo dostiže vrhunac početkom rada Sveučilišta VERN'“, kazao je osnivač Branko Štefanović.

Studij Cyber komunikacije i znanost o mreži namijenjen je brucošima koji žele postati menadžeri digitalnih medija i društvenih mreža koristeći se najsuvremenijim softverima današnjice. Internet stvari nudi visoko obrazovanje za rad u tehnološkim područjima IV. industrijske revolucije, a Transmedijska dramaturgija namijenjena je onima koji žele biti scenaristi filmova, serija i videoigara, producenti medijskih projekata i kreatori sadržaja za online platforme.

„Naši inovativni studijski programi pokazuju kako je moguće pratiti svjetske trendove u visokom obrazovanju u smislu sadržaja, ali i cjelovitih kompetencija koje će omogućavati studentima brzo zapošljavanje u strukama koje su tražene već sada, a bit će to još više u najskorijoj budućnosti. Studente čekaju vrlo kompetentni predavači i poticajni obrazovni model u kojem će raditi individualno, timski i projektno, uz velike mogućnosti suradnje s poslovnim sektorom i radom na stvarnim projektima“, istaknuo je rektor Sveučilišta VERN' prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila.

Početak akademskog djelovanja novog sveučilišta događa se u godini kada VERN' obilježava 30. obljetnicu svog postojanja i djelovanja u području obrazovanja. U tri desetljeća razvoja VERN' je prošao jedinstveni razvojni put od cjeloživotnog obrazovanja u međunarodnom okruženju, preko visoke škole i veleučilišta pa sve do sveučilišta, kao najviše institucionalne razine u akademskom i znanstvenom području.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2023 10:18