edukativna kampanja

‘Oči širom zatvorene‘: mobitel i brzina glavni problem hrvatskih vozača

U suradnji s nadležnim institucijama LAQO postavlja dodatnu signalizaciju na crne točke hrvatskih prometnica
Ilustracija
 CO

LAQO, prvo hrvatsko digitalno osiguranje, prije nekoliko mjeseci predstavilo je program prevencije LaqoPrevent. Program prevencije je pokrenut kako bi vozači mogli pratiti razne aspekte svoje vožnje i time utjecati na smanjenje ključnih rizika u prometu. LaqoPrevent koristi tehnologiju telematike koju korisnici dobrovoljno aktiviraju, a koja prati prekomjernu brzinu, naglo kočenje i korištenje mobitela te potiče vozače na odgovornu i sigurnu vožnju.

“S obzirom na to da LAQO trenutno nudi osiguranje motornih vozila, u sklopu programa LaqoPrevent promičemo sigurnu vožnju i odgovorno ponašanje. LaqoPrevent je pravi hit među našim korisnicima koji pokazuju koliko im je stalo da prate različite aspekte svoje vožnje i tako direktno utječu na smanjenje ključnih rizika u prometu. Odlučili smo dodatno pomoći povećanju sigurnosti na hrvatskim cestama. Dodatnom signalizacijom na crnim točkama te kampanjom “Oči širom zatvorene” napravit ćemo još jedan korak prema sigurnijim cestama,” poručila je Ana Zovko, direktorica Sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja. Inače, Croatia osiguranje, lansiralo je LAQO digitalni brend u listopadu 2020. godine.

image
Ilustracija
CO

Upotreba mobitela za vrijeme vožnje i brzina prednjače u uzrocima teških prometnih nesreća u Hrvatskoj. Prema posljednjim podatcima Ministarstva unutarnjih poslova u 39 posto teških prometnih nesreća uzrok je prekomjerna brzina, dok je uzrok 11 posto nesreća distrakcija u vožnji, među kojima prednjači mobitel. Ističe se i podatak da je u Hrvatskoj porast poginulih na cestama od čak 13,1 posto u odnosu na 2020. godinu, što je znak za uzbunu svim vozačima i drugim sudionicima u prometu.

Kako bi hrvatske prometnice bile sigurnije za sve sudionike, iz Croatia osiguranja su priopćili kako će LAQO otići i korak dalje te intervenirati na nekim od crnih točaka, odnosno dionicama na kojima su prometne nesreće češće. U dogovoru s prometnim stručnjacima i nadležnim institucijama, LAQO će postaviti dodatnu prometnu signalizaciju koja će upozoravati vozače da prilagode brzinu. LAQO pokreće i edukativnu kampanju 'Oči širom zatvorene', veliki Instagram stunt, u kojem će neke od najpopularnijih Instagram zvijezda upozoriti na opasnosti korištenja mobitela u vožnji. Akciju su podržali Ivan Šarić, Andrea Andrassy, Nana Nadarević, Silvije Pleština, Marko Vuletić i Juraj Šebalj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2023 22:09