Traži se kupac

Očajnički apel predsjednika koji se želi riješiti luksuznog privatnog aviona: Pomozite mi!

Predložio i zamjenu aviona za američku medicinsku opremu. Zrakoplov inače vrijedi oko 130 milijuna dolara
Ilustracija, Andrés Manuel López Obrador,meksički predsjednik
 Profimedia / AFP

Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja prodaje luksuznog predsjedničkog zrakoplova, meksički predsjednik Andrés Manuel López Obrador predložio je organiziranje dražbe na kojoj će se avion prodavati, a za koju će naplaćivati ulaznice po cijeni od 25 dolara, prenose tamošnji mediji.

Obrador već neko vrijeme muku muči s prodajom zrakoplova, inače model Boeing 767 Dreamliner vrijedan 130 milijuna dolara, koji je kupio njegov prethodnik Enrique Peña Nieto 2012. godine. Smatra da je previše razmetljiv za zemlju u kojoj polovica stanovništva živi u siromaštvu. Uz to, skup je i za održavanje.

"Pomozite mi", rekao je Obrador na konferenciji za novinare dodajući da je, tražeći ideju kako da se riješi zrakoplova, stupio u kontakt i s meksičkim poduzetnicima. Obrador je predložio i zamjenu aviona za američku medicinsku opremu.

Predsjednički zrakoplov može primiti 80 ljudi i ima predsjednički apartmant sa spavaćom sobom i kupaonicom. Stručnjaci tvrde da bi njegovo pretvaranje u komercijalni avion bilo preskupo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:22