Humanitarna akcija

Obrtnici zasukali rukave: Procjenjuju štetu na terenu, doniraju hranu, mlijeko, kolače...

Sredstva u iznosu od 50.000 kn donirana su na zajednički račun Grada Zagreba za pomoć saniranja posljedica potresa
Humanitarna akcija Obrtničke komore Zagreb
 OKZ

Obrtnička komora Zagreb (OKZ) na sebe je preuzela brigu oko logistike i organizacije timova koji pomažu stradalima u potresu. U dogovoru sa Gradom Zagrebom i njegovim Stožerom civilne zaštite, pomažu timovima noćne smjene Hitne pomoći, Civilne zaštite Grada Zagreba te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Obrtnici tako volontiraju u procjenama stanja zagrebačkoh građevina oštećenih potresom, a dio su 50 timova koji obilaze stambene i građevinske zgrade i kuće koje čini 200 statičara, inženjera građevinarstva, građevinskih stručnjaka.

Potres je, naime, uništio i mnogobrojne poslovne jedinice zagrebačkih obrtnika, te su neki bili primorani napustiti svoj dom i svoje poslovne prostore jer nisu sigurni za boravak u njima. Obrtnička komora Zagreb stoga je odmah reagirala i donijela Odluku o doniranju sredstava na poseban račun za pomoć pogođenima potresom.

„Donacijom pomažemo svojim sugrađanima, ali i obrtnicima koji su u ovom potresu teško materijalno nastradali. Ponosni smo što smo među prvima mogli uskočiti Zagrebu kada mu je najpotrebnije, kao što je i Zagreb puno puta pružio ruku nama obrtnicima kada je to nama trebalo.“, izjavio je predsjednik OKZ-a Mirza Šabić. Sredstva u iznosu od 50.000 kn donirana su na zajednički račun Grada Zagreba za pomoć saniranja posljedica potresa.

OKZ

Humanitarna akcija pomoći stanovnicima Čučerja

Obrtnička komora Zagreb je zajedno sa Udruženjem obrtnika grada Zagreba, Udruženjem obrtnika Zelina te Udruženjem obrtnika Ivanić Grad prikupila osnovne prehrambene i higijenske potrepštine za ugrožene sugrađane u Čučerju koji su stradali u potresu. Humanitarnoj akciji su se odazvale i tvrtke Violeta s higijenskim potrepštinama, EURO-MILK s mliječnim proizvodima, Gotes s tjesteninom te Kraljevski kolači by Pekarna Kralj s pekarskim proizvodima.

Prikupili su više od 300 kg hrane i nekoliko kombija raznih artikala koje su danas predsjednik OKZ-a Mirza Šabić sa predsjednikom Udruženja Antunom Trojnarom i potpredsjednikom Udruženja Ivicom Zanettijem dostavili potrebitima u Čučerju.

OKZ

Obrtnici u tekstilnoj djelatnosti prikupili su i tekstilne potrepštine za osobe koje su ostale bez svoje imovine, a hranom se opskrbljuju i timovi noćnih smjena Hitne pomoći, HZJZ-a i Stožera Civilne zaštite.

„Zahvaljujemo svima koji su se uključili u ove humanitarne akcije, od naših obrtnika do svih tvrtki koje pomažu u ovim teškim vremenima. Pozivamo sve koji mogu izdvojiti svoje vrijeme, rad ili proizvode da pomognu našim sugrađanima kako bi se što prije vratili u normalan život.“, izjavio je predsjednik Udruženja Antun Trojnar.

OKZ

Tijekom proteklog vikenda, u akciji OKZ-a i INA-e, dopremljen je i kontejner najpotrebitijim obiteljima u Čučerju kojima su kuće srušene u potresu te su ostali bez sigurnog rješenja za stanovanje.

Obrtnicima je poznato kako je važno primiti pomoć u trenutku kada je najpotrebnija, stoga se nastoje odazvati gdje god je pomoć potrebna.

Komora je putem svih svojih kanala pozvala obrtnike i poduzetnike koji su u mogućnosti proizvesti i/ili dobaviti opremu i materijal za potrebe Nacionalnog stožera civilne zaštite da se uključe i pomognu.

OKZ
Humanitarna akcija Obrtničke komore Zagreb

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 14:38