JAČANJE KAPACITETA

Novo kadrovsko pojačanje u Gideon Brothersu: Sanja Buterin imenovana direktoricom marketinga

U Gideon Brothers Buterin dolazi s pozicije direktorice marketinga u vodnjanskom Infobipu, gdje je izgradila snažan marketinški tim i vodila globalne marketinške aktivnosti
Sanja Buterin

Dolazak Sanje Buterin na mjesto direktorice marketinga novi je korak u jačanju kapaciteta kojim se hrvatska robotička tvrtka Gideon Brothers priprema za snažno širenje poslovanja, priopćili su iz tvrtke u ponedjeljak. Kako se ističe u priopćenju, kao marketinški lider s bogatim međunarodnim iskustvom u B2B i tehnološkom sektoru, Sanja Buterin imat će ključnu ulogu u daljnjem razvoju poslovanja Gideon Brothersa na globalnom tržištu.

Sanja Buterin ima više od 25 godina radnog iskustva u B2B i B2C tvrtkama, u različitim sektorima. Iza sebe ima niz upravljačkih pozicija, uključujući, među ostalim, i poziciju regionalne direktorice Dentsu Aegis Networka, jedne od najvećih globalnih agencijskih mreža.

U Gideon Brothers Buterin dolazi s pozicije direktorice marketinga u vodnjanskom Infobipu, gdje je izgradila snažan marketinški tim i vodila globalne marketinške aktivnosti ovog prvog – i za sada jedinog – hrvatskog „jednoroga“, startup tvrtke s procijenjenom vrijednošću većom od milijardu dolara.

Nova direktorica marketinga druga je velika akvizicija kojom je godinu započeo Gideon Brothers, tvrtka koja razvija i proizvodi napredne autonomne mobilne robote za automatizaciju transporta.

Naime, početkom 2021. godine na mjesto direktora prodaje došao je Darrell Adams, menadžer s dugogodišnjim iskustvom u prodaji u segmentu automatizacije u industriji. U Gideon Brothers Darrell Adams prešao je iz danske kompanije Universal Robots, jednog od vodećih globalnih proizvođača kolaborativnih robota. U Universal Robotsu, Adams je držao poziciju upravnog direktora za veliko tržište regije Jugoistočne Azije i Oceanije.

image
Darrell Adams
Petar K. Furjan

Matija Kopić, glavni izvršni direktor i suosnivač Gideon Brothersa, ističe kako je pred kompanijom uzbudljivo razdoblje.

„Mi u Gideon Brothersu iz prve ruke vidimo snažan rast interesa za autonomnim mobilnim robotima, a ovaj trend će se, prema prognozama analitičara, nastaviti dodatno ubrzavati. Nevjerojatno je iskustvo vidjeti kako su naši kupci i partneri jednako kao i mi uzbuđeni zbog mogućnosti koje donose naše autonomne tehnologije koje kombiniraju 3D robotski vid i umjetnu inteligenciju. Kako bismo se bolje pozicionirali i iskoristili ovaj rast, intenzivno radimo na jačanju organizacije, a Sanja i Darrell će imati ključnu ulogu u tom procesu“, istaknuo je u priopćenju Matija Kopić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2023 21:41