Zaključuju posao

Novi vlasnici slovenske Perutnine Ptuj planiraju u tvrtku uložiti 200 milijuna eura

Perutnina Ptuj u svom vlasništvu u Hrvatskoj ima Pipo Čakovec
Arhivska fotografija, tvornica Perutnine Ptuj
 Srdjan Zivulovic / REUTERS

Ukrajinska kompanija MHP najavila je da po uspješnom okončanju akvizicije slovenske Perutnine Ptuj, u idućih pet godina planira u tu kompaniju uložiti 200 milijuna eura, izvijestili su u četvrtak iz MHP-a.

MHP je nedavno je od Slovenske industrije čelika (u vlaništvu ruske braće Zubicki) kupio većinski vlasnički udjel u Perutnini Ptuj, no za okončanje posla još čeka odobrenja komisija i agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u zemljama gdje Perutnina posluje.

"Plan investicija trebao bi omogućiti povećanje prodaje proizvoda Perutnine Ptuj na tržištima Slovenije, Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, gdje Perutnina Ptuj već posluje", rekao je predsjednik Upravnog odbora MHP-a John C. Rich, na sastanku s predstavnicima slovenskih medija u srijedu.

Dodao je da se radi o jednoj od najznačajnijih strateških investicija MHP-a. "Naš plan je da investiramo oko 200 milijuna eura u proizvodnju u idućih 5 godina, kako bismo dostigli najviše europske standarde i osigurali da potrošači u Sloveniji i široj regiji dobivaju najkvalitetnije proizvode. To obuhvaća podizanje kvalitete opreme i tehnologije na razinu najviših industrijskih standarda, kao i renoviranje farmi u cilju unaprjeđenja standarda koji se odnose na životnu sredinu, dobrobit životinja i društvenu odgovornost", naveo je Rich.

Rich je kazao i da je do sada MHP dobio odobrenja za akviziciju te slovenske kompanije od komisija i agencija za zaštitu tržišnog natjecanja u Austriji, Srbiji i Makedoniji, a slične rezultate očekuje i na ostalim tržištima u regiji. "Očekujemo da će cjelokupan proces akvizicije uskoro biti završen", zaključio je Rich na susretu s novinarima.

Perutnina Ptuj je prošle godine ostvarila 166 milijuna eura prihoda i 7,8 milijuna eura dobiti. Perutnina u svom vlasništvu u Hrvatskoj ima Pipo Čakovec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 01:43