MAGNET ZA KLIJENTE

Novi proizvod: ‘HPB Super Štednja‘ prikupila milijardu štednih depozita građana

Ovaj štedni proizvod omogućio je rast tržišnog udjela Hrvatske poštanske banke, a njenim klijentima zaštitu vrijednosti njihovih sredstava

Zgrada HPB-a u Zagrebu 

Hrvatska poštanska banka je u razdoblju od niti tri mjeseca, od listopada 2023. do danas, ponudom novog proizvoda HPB Super štednja prikupila čak milijardu eura štednih depozita građana.

Kao proizvod s najatraktivnijim kamatnim stopama na bankarskom tržištu koje dosežu 3,00% na oročenja od godinu dana, HPB Super štednja privukla je iznimni interes građana te se pokazala kao apsolutni hit na tržištu s 30 tisuća sklopljenih ugovora o depozitu. HPB je omogućila ugovaranje ove štednje u najrasprostranjenijoj bankarskoj mreži u Hrvatskoj, a atraktivan prinos, velika dostupnost te spremnost i agilnost poslovne mreže dali su izvrstan rezultat, što se naročito očituje u priljevima novih depozita koji čine preko 60% volumena ovog proizvoda. Ujedno, ponudom HPB Super štednja minimiziran je odljev sredstava u vrijeme upisa trezorskih zapisa čime je Banka postigla i svoj cilj zadržavanja klijenata, pišu iz banke.

Ovaj štedni proizvod omogućio je rast tržišnog udjela Hrvatske poštanske banke, a njenim klijentima zaštitu vrijednosti njihovih sredstava, čime je HPB dala nezanemariv doprinos borbi protiv inflacije u Hrvatskoj, stoji u priopćenju HNB-a.

Uspjeh proizvoda predstavlja i polugu za razvoj i ponudu sličnih proizvoda u budućnosti.

Kako bi Banka bila u mogućnosti nastaviti podržavati građane Hrvatske u borbi protiv inflacije, ovaj proizvod će se zaključno s 1. 1. 2024. godine ukinuti iz ponude depozita Banke te će se, uz postojeću/važeću ponudu nenamjenskih oročenih depozita u domaćoj valuti, od 2. 1. 2024. godine uvesti nova HPB Super štednja, za rokove šest i 12 mjeseci uz nove visine kamatnih stopa - Uvjeti HPB SUPER ŠTEDNJA 2

Za klijente Hrvatske poštanske banke fizičke osobe s redovitim primanjima na transakcijski račun u Banci i klijente fizičke osobe vlasnike poslovnih subjekata koji posluju preko računa u Banci koji od 2. 1. 2024. oroče depozite na rok od 6 mjeseci odobravat će se kamata visine 3 posto godišnje, a za rok od 12 mjeseci kamata 2,30 posto godišnje. Za klijente fizičke osobe bez redovitih primanja na transakcijski račun u Banci i klijente fizičke osobe vlasnike poslovnih subjekata koji ne posluju preko računa u Banci, na rok oročenja od 6 mjeseci odobravat će se kamata visine 2,70% godišnje, a za rok od 12 mjeseci kamata 2,00% godišnje. Ovaj novi štedni proizvod moći će se ugovoriti u bilo kojem od 69 centara Hrvatske poštanske banke već od utorka, 2. siječnja ili naknadno putem 1000 poštanskih ureda diljem Hrvatske tijekom siječnja 2024. Hrvatska poštanska banka je u protekle četiri godine bila najbrže rastuća banka u Hrvatskoj te je udvostručila vrijednost svoje imovine, dok se tržišna kapitalizacija Banke utrostručila, pri čemu je HPB dionica nadmašila sve relevantne benchmark indekse. Nakon prošlogodišnje nagrade Zagrebačke burze za Dionicu s najvećim porastom prometa, ove godine HPB dobitnik je i nagrade za Dionicu s najvećim porastom cijene te PwC Priznanja za najveći napredak u građenju povjerenja javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:58