Putovanja.hr

Novi portal za putnike: 'Na jednom mjestu mogu razgledati 300 aranžmana domaćih agencija'

Preporuka je Hrvatima da što više putuju kako bi na svom primjeru vidjeli na koji način se vani brine o gostima
Ilustracija
 Zvonimir Barisin / CROPIX

Za one malobrojne Hrvate koji putuju u inozemstvo (prema podacima Državnog zavoda za statistiku takvih je lani bilo samo 46 posto) odsad postoji centralno mjesto na kojem mogu razgledati između 300-tinjak aranžmana domaćih agencija.

Riječ je o portalu putovanja.hr koji je izradila Udruga hrvatskih putničkih agencija kako bi se domaćim putnicima omogućio jednostavniji način pretrage najboljih aranžmana, i to uz pomoć posebne tražilice koja pruža mogućnost personalizirane potrage .

“Agencije bilježe kontinuirano povećanje broja putnika koji putuju uz pomoć domaćih turističkih agencija, i to ponajprije jer uz agenciju dobivaju određene prednosti kao što je pomoć educiranih zaposlenika i pravna zaštita. Na objedinjenom portalu neće se moći platiti putovanje, ali će uz pomoć našeg portala biti moguće doći do stranica agencije gdje se kupovina može realizirati”, izjavila je voditeljica ureda UHPA-e Ivana Maltar. Prema podacima koje je predstavio državni tajnik za turizam Tonči Glavina, turističke agencije 2019. bilježe rast prihoda od 9 posto u odnosu na isti period lani, a u odnosu na broj dolazaka i noćenja, rasle su triput više, što je jako dobra vijest za domaće poslovne subjekte.

Predsjednik UHPA-e Tomislav Fain najavio je kako je ove godine interes Hrvata za skijanje znatno veći nego prijašnjih, zbog čega se očekuje i veći volumen rezervacija.“Preporuka je Hrvatima da što više putuju kako bi na svom primjeru vidjeli na koji način se vani brine o gostima”, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:29